Omroep Lingewaard

Video: Batouwe Lekdetec.nl verliest van Binnenland…

De eerste wedstrijd in het vervolg van de competitie dames bastketball elite A-groep ging voor Batouwe Lekdetec.nl verloren. Tegen Binnenland werd het 63-82. Geen goede wedstrijd van de kant van de Bemmelse dames. Een avond om snel te vergeten maar het zal voor het vervolg veel beter moeten om mee te doen voor de titel.
Aanstaande dinsdag staat alweer de kwartfinale voor de beker voor de deur. Tegenstander is dan Den Helder en de wedstrijd wordt gespeeld in Den Helder.

Uitleg nieuwe competitieopzet Nederlandse Basketballbond.
In de VBL is er na het 1e deel waarin iedereen 2x tegen elkaar gespeeld heeft (en de Final Four als afsluiting) nu een splitsing in Elite A en Elite B met beiden vier ploegen.
De bovenste vier ploegen (Elite A) zijn al zeker van de play offs. De nummers 1 en 2 van Elite B plaatsen zich ook voor de play offs, tegen resp. de nummers 4 en 3 van Elite A. De nummers 1 en 2 zijn de 1e ronde nog vrij. De eerste ronde is best-of-three, de halve finales en finale zijn best-of-five.
De punten uit deel 1 zijn meegenomen voor het tweede deel. Iedereen speelt nog 2x tegen elkaar, t/m 10 maart. De week daarna starten de play offs.