Omroep Lingewaard

Video: Gendts Bevrijdingsconcert

Op 18 januari 2020, tijdens het Gendts Bevrijdingsfestival, vindt het Gendts Bevrijdingsconcert plaats. Een avond met verhalen, geluiden, en beelden van Gendt in de oorlog. Oorlogsmuseum Niemandsland, Historische Kring Gente, Parochie Heilige Maria Magdalena hebben de handen ineen geslagen om deze avond tot een prachtige herdenking te maken.

De kaartverkoop van dit unieke Bevrijdingsconcert start op dinsdag 17 december. Er zijn 2 concerten, die plaats zullen vinden in zaal Providentia. In de middag om 15:00u en avond 20:00u. De kaarten zijn te koop bij De Gent en The Readshop. Liever online reserveren? Dat kan ook, mail je reservering naar gendtsbevrijdingsfestival@gmail.com. Vergeet niet aan te geven of je in de middag of in de avond wilt komen.

In het weekend van 17, 18 en 19 januari 2020 staat Gendt in het teken van de bevrijding. Tijdens het Gendts Bevrijdingsfestival zijn er diverse activiteiten te ondernemen op het gebied van bevrijding. Op 17 januari staat een lezing gepland van Bauke Huisman over de oorlog in de Betuwe, op 18 januari zijn de Bevrijdingsconcerten en op 19 januari wordt Oorlogsmuseum Niemandsland heropend met een nieuwe tentoonstelling.