Omroep Lingewaard

Lentefeest in landerij de Park

 

Vier samen het voorjaar bij De Park

Op zondag 12 mei was er weer van alles te beleven bij Landerij De Park in Elst. Het thema van de dag was “De energie van de zon”. Begin van de middag namen de wethouder van duurzaamheid en de kinderburgemeester van Overbetuwe het electrospel in gebruik. Tevens werd uitgebreid stilgestaan bij de diverse duurzaamheidsprojecten op het park.

Zo zijn de daken nu allen voorzien van zonnepanelen en beschikt men over een eigen zuiveringsinstallatie. Het programma was zeer gevarieerd en bestond o.a. uit een kabouter speurtocht, een boottocht, info over bijen en ook de kinderboerderij met diverse dieren was open. De kinderen hebben zich dan ook uitstekend vermaakt.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door “De Driestroomband”. De meeste aandacht van de vele bezoekers ging echter uit naar het scheren van de Solognote schapen.  Dit is een ras welk rond 1650 in de buurt van Sologne Frankrijk is ontstaan. In totaal zijn er hiervan in Nederland ca. 300. Imkerij Bloem uit Oosterhout was met 30 schapen aanwezig. Het mooie weer heeft zeker bijgedragen aan de grote opkomst van moeders (ondanks moederdag) en kinderen. Organisatie en bezoekers kunnen terugblikken op een mee dan geslaagde themadag !

Onze cameraman maakte de onderstaande video en foto reportage.