Omroep Lingewaard

Video gemeente Lingewaard: Sociaal Domein in beeld: Zorg en Welzijn voor kinderen…

Gemeente Lingewaard heeft in samenwerking met verschillende partners en inwoners filmpjes gemaakt over het sociale gezicht van Lingewaard. Wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal op het gebied van Wonen, Werken, Welzijn en Zorg in onze mooie gemeente? De komende maanden wordt iedere twee weken een onderwerp uitgelicht. We trappen deze periode af met het onderwerp ‘Zorg en Welzijn voor kinderen’.

De scholen zijn weer begonnen en dus zien we iedere ochtend weer de druktes van groepen kinderen die op weg naar school zijn. Vaak zie je lachende gezichten en laten de kinderen zich zeker niet ongehoord. Een mooi gezicht om te zien, maar wat komt er bij kijken om deze kinderen te laten blijven lachen? Anja Alofs (pleegmoeder en kindercoach) en Floor Visser (Intern begeleidster bij Stichting Atos) vertellen over wat kinderen nodig hebben om zich prettig te kunnen voelen: een veilig thuis waarin er altijd iemand voor het kind klaar staat en een schoolomgeving waar het kind zich fijn en eveneens veilig voelt.
Voor veel kinderen is dit gelukkig bijna vanzelfsprekend, maar er zijn kinderen die net even wat meer aandacht nodig hebben om hen ook dat gevoel te kunnen geven. Anja Alofs en Floor Visser zijn slechts enkele voorbeelden van mensen die zich in Lingewaard inzetten om dat doel te bereiken.

Waarom deze films?
Er verandert veel op het gebied van het sociaal domein. Steeds meer en steeds beter weten inwoners en maatschappelijke partners de leefomgeving te vormen en te verbeteren. De gemeente doet een stap naar achteren en maakt daarmee ruimte voor allerlei initiatieven, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werken, welzijn en zorg. Binnen deze gebieden wordt er door veel mensen hard gewerkt om onze gemeente en gemeenschap mooier te maken. Om dit inzichtelijk te maken, om mensen elkaar te laten stimuleren en om mensen met elkaar in contact te brengen, zijn deze zevental films gemaakt.

Ben je benieuwd naar de film van Anja Alofs en Floor Visser? Kijk dan op www.youtube.com/gemLingewaard, of ga naar de Facebookpagina van de gemeente Lingewaard: www.facebook.com/Lingewaardgem.