Omroep Lingewaard

Viering 1e lustrum Gemengd Koor ‘de Levensbron’

Het terugbrengen van de weekendvieringen per 1 januari 2015 van zeven naar twee kerkgebouwen, het Eucharistisch centrum in Huissen-Staf en de kerk in Haalderen, was reden om de bestaande koren terug te brengen tot één middenkoor, één jongerenkoor, één kinderkoor, één Gregoriaans koor en één gemengd koor. Uit de leden van de koren van de kerken in Angeren, Bemmel, Gendt, Haalderen, Huissen-Stad en Huissen-Zand werd een nieuw gemengd koor samengesteld onder leiding van dirigent Maarten-Jan Dongelmans, wat op de lieddag van 11 oktober 2014 van start ging. Op zondag 4 januari 2015 presenteerde het koor zich bij de eerste viering van het Eucharistisch centrum in Huissen-Stad.

Sindsdien is het Gemengd Koor niet meer weg te denken bij de vieringen van de parochie. Deze omvat niet alleen de eucharistievieringen in de kerken van Huissen-Stad en Haalderen, maar ook de medewerking aan uitvaarten, bruiloften, alsook ziekenvieringen, bedevaarten, kerstvieringen, Oecumenische vredesdiensten en niet te vergeten de umdracht in Angeren en Huissen-Stad.

Het eerste lustrum is reden voor een feestje! Dit vieren we door middel van een concert op zondag 19 januari 2020 in de Stadsparochiekerk  in Huissen, waarbij iedereen welkom is. De aanvang is 14.30 uur. Het concert staat onder leiding van dirigent Maarten-Jan Dongelmans met medewerking van bariton en hoornist Rob Hazenberg. De toegang is gratis en na afloop is er voor iedereen koffie en thee.