Omroep Lingewaard

Vliegt Doornenburg momenteel uit de bocht?!

Door: Erik Driessen

Één van de kleinste kernen uit onze gemeente, maar groots in het actuele nieuws; Doornenburg.
Het dorp met alom betrokken mensen in het verenigingsleven. Waar iemand goed is in het bespelen van een klarinet bij de harmonie en de ander liever een balletje trapt in het traditionele blauw-wit van GVA.
Er is echter één belangrijke overeenkomst; dorpelingen kennen en spreken elkaars taal.

Het letterlijk uit de bocht vliegen is een item van de kasteelheren dat de mediawereld geregeld haalt.
Automobilisten raken de macht over het stuur kwijt in de –alom bekende- bocht van de Krakkedel richting buurman Angeren. De vraag borrelt of, en zo ja wat, de gemeente aan dit vraagstuk kan en gaat doen. Is de oplossing simpel dat we onze rechtervoet meer in bedwang moeten houden of ligt het complexer?
Omroep Lingewaard gaat hier achteraan en houdt de regio op de hoogte.

Daarnaast vliegt het circa 2100 inwoners tellende plekje uit de bocht met 2 opvallende en treurige zaken.
Allereerst stond er een boerderij aan de Rijndijk in lichterlaaie waar de politie stuitte op een drugslab en maandagmorgen werd het dorp ‘blauw’ wakker met een moord in de, hoe toevallig ook, blauwe Hoek.
Donderdagavond 31 januari is er een bijeenkomst gepland voor bewoners en overige betrokkenen, waar er tekst en uitleg gegeven gaat worden.
Beide zaken worden uiteraard nog onderzocht door de recherche en zal burgemeester Schuurmans zich hierin ook gaan mengen.

Nee beste mensen, Doornenburg vliegt niet uit de bocht, maar een (Nieuwe of oude?) pas op de plaats en rust is voor de inwoners wel even een uitkomst.

Schuur in Doornenburg waarin een drugslab was gevestigd. Er ontstond brand waardoor het lab ontdekt werd.