Omroep Lingewaard

Vogelexcursie in de Bemmelse polder …

Vliegende wintergasten in de polder.

Of onze winter nu streng is of niet, het is bij ons altijd warmer dan bij de Noordpool. Veel vogels overwinteren dan ook hier. Zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken. Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of rotgans, of zoals enige tijd geleden de middelste zaagbek. Op zondag 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur kunt u met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk de polder in, op zoek naar deze gasten.

De struintocht gaat door het ooibos, langs oude kleigaten en vroegere rivierloop. Onderweg speuren wij naar activiteiten van reeën en bevers, en misschien ontdekken wel weer sporen van de das. Langs de kleigaten zijn er vast vliegende wintergasten te zien. Misschien zitten er nonnetjes, smienten of anders wel de wintertaling. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur.

De struintocht begint bij de Veldschuur, Sportlaan 1M 6681CD Bemmel en is geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf 5 jaar. Voor minder validen is deze tocht niet geschikt. Vanaf 13.45 uur staat een gratis kop koffie/thee of limonade voor u klaar. Kosten volwassenen € 6, – kinderen € 3, -Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl

Tip: laarzen aan, verrekijker mee.