Omroep Lingewaard

Voor elke dokter naar CWZ Waalsprong

Met de komst van cardiologen, kunnen patiënten nu voor een elk specialisme kiezen om naar CWZ Waalsprong te gaan. Alle specialismen houden spreekuur in deze polikliniek. Dat is prettig, want de polikliniek in Nijmegen-Noord is kleinschalig en heeft belangrijke nieuwe voorzieningen als een apotheek, bloedprikken en diverse onderzoeksmogelijkheden. Samen met de zorgpartners van Gezondheidscentrum Waalsprong biedt CWZ alle bewoners van de regio Waalsprong de zorgdiensten die ze nodig hebben. De juiste zorg dicht bij huis die makkelijk bereikbaar is.

 
Nu ook voor spreekuur en onderzoek naar de cardioloog
Sinds oktober kunnen mensen ook naar CWZ Waalsprong als de huisarts ze heeft verwezen naar de cardioloog. ‘We houden spreekuur voor controleafspraken, onderzoeken en alle andere niet spoed-verwijzingen’, zegt cardioloog Marc Gomes. ‘Vanaf begin van 2020 kunnen we ook fietsproeven afnemen en hart-echo’s maken op de poli Waalsprong. Dat kan steeds vaker tijdens één bezoek en dan krijgen mensen de diagnose direct al mee.

Apotheek en eerstelijnszorg in hetzelfde gebouw
De locatie Waalsprong biedt een totaalpakket aan zorg en voorzieningen dichtbij huis. Zo opende afgelopen zomer op deze locatie een apotheek. ‘Deze apotheek biedt dezelfde service als de apotheek in het hoofdgebouw in Nijmegen, aldus Danielle Joosten, hoofd klinische farmacie.  Gé Verbeet, hoofd poli Waalsprong vult aan: ‘CWZ Waalsprong heeft een compleet zorgaanbod. Dat komt ook doordat we het pand delen met andere zorgaanbieders zoals een huisarts, fysiotherapeut, de GGD, verloskundigen en logopedisten’.

 
Beleef het zelf: Open Huis op 26 oktober
CWZ Waalsprong groeit en er is steeds meer mogelijk voor patiënten. Dít is het moment om (opnieuw) kennis te maken. Op zaterdag 26 oktober is iedereen welkom om CWZ Waalsprong, de specialisten en faciliteiten te ontdekken. Er is van alles te beleven: ervaar hoe het is om te leven met een oogziekte, leer bloedprikken, maak je eigen medicijn of het bijwonen van een snijpracticum waar je een echt hart kunt zien en cardioloog Erwin Zegers de anatomie van het hart uitlegt.  

 
Meer informatie over CWZ Waalsprong is te vinden op www.cwz.nl/waalsprong.