Omroep Lingewaard

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen bekend

21 maart 2019 Hoge opkomst, CDA blijft grootste partij

bron: Waterschap Rivierenland

De stemmen zijn geteld. De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen in Waterschap Rivierenland is, op lijstniveau, bekend. Het opkomstpercentage is 53,4%. Dat is beduidend hoger dan in 2015. Toen was het 45%. Net als vier jaar geleden is het CDA de grootste partij geworden.

Waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen: “Ik wil graag iedereen bedanken die zijn stem voor het waterschapsbestuur heeft uitgebracht. Het nieuwe bestuur kan aan de slag met de uitdagingen die het veranderende klimaat stelt aan ons mooie maar kwetsbare rivierengebied. ”

Voorlopige uitslag

Hieronder staat het aantal stemmen per partij en de zetelverdeling. Het gaat om een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag volgt maandag 25 maart.

Aantal kiesgerechtigden Waterschap Rivierenland: 431.591

Opkomstpercentage: 53,4%

Definitieve uitslag

Op maandag 25 maart maakt de voorzitter van het centraal stembureau, waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen, rond 11.00 uur de definitieve verkiezingsuitslag bekend. De 22 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met de acht benoemde bestuursleden voor de geborgde zetels het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Op donderdag 28 maart worden de nieuwe bestuursleden beëdigd.

De komende vier jaar maken zij de strategische keuzes over het werk van het waterschap: bescherming tegen overstroming, zorg voor schoon oppervlaktewater, zuivering van afvalwater en beperking van overlast door weersextremen zoals hevige neerslag of droogte.

Meer informatie over de verkiezingsuitslagen staat op:

www.wsrl.nl/verkiezingen

 

Uitslag verkiezingen 34 Mathieu zetels.jpg
Mathieu Gremmen, wnd Dijkgraaf, toont uitslag