Omroep Lingewaard

Voorstellingen Theaterkerk: ‘De Nacht Wacht’ en Van Kooten en Bakker…

TOP-kindervoorstelling: De zingende harp – De Nacht wacht 4+
Op zondag 19 maart (11:00) staat er bij TOP in de Theaterkerk een prachtige kindervoorstelling op het programma – De Nacht wacht.

Op het podium staat een halve circuspiste. Op de rand staan twee bedjes. Het ene is van Anne. Ze zit altijd op haar bed harp te spelen. Er is alleen een klein dingetje: ze wil niet slapen. Het andere bed van Caroline is de poort naar dromenland. Caroline vindt slapen heerlijk, want de mooiste dromen nemen haar al zingend iedere nacht mee op reis. Een glimworm, een vis, een vogel en een vuurgodin reizen met haar mee. En wie zit daar in het midden? Het is Gunga, hij speelt ‘prullaria’: piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, Gunga droomt altijd, zelfs als hij niet droomt.

Anne vindt dromen niet leuk en ze probeert Caroline wakker te maken. ‘Doe het licht eens aan?’ ’Doe de deur dicht!’ ‘Moet jij je tanden niet poetsen?’ En ondertussen ratelen haar vingers onverstoorbaar door op de harpsnaren.

In deze kindervoorstelling vol muzikale verrassingen vindt Caroline samen met Gunga een weg om Anne mee te nemen naar dromenland, want de nacht wacht nog maar even.

Bestel kaarten à € 7,50 via www.topbemmel.nl of koop ze bij Eyewish of aan de kassa in de TheaterKerk, Markt 5, Bemmel.

Marjolijn van Kooten en Bram Bakker doorbreken taboe op angst
Op zaterdag 18 maart (20:30) staan cabaretière Marjolijn van Kooten en psychiater Bram Bakker bij TOP op de planken met hun show ‘Geen Paniek’. Twee voorstellingen op één avond. Allebei over ANGST.

Van Kooten en Bakker, beiden bekend met paniek, trekken samen langs de theaters om het taboe op angst te doorbreken. Want één op de vijf mensen in Nederland krijgt te maken met paniekaanvallen. ‘Eén op de vijf! Aaaaargh! Paniek!’

Marjolijn vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over haar leven met een angststoornis. Overigens is het niet alleen maar kommer en kwel in deze show; het is een intrigerende voorstelling, waarin er veel te lachen valt.

Bram Bakker, Nederlands bekendste televisiepsychiater, behandelt bekende en onbekende Nederlanders met angstklachten. Hij is vast voornemens psychiatrie uit de taboesfeer te halen. Na vele columns en boeken te hebben geschreven, waagt hij zich voor het eerst in het theater. Bram neemt je mee in de wereld van de psychiatrie, de behandelmethoden, de fouten en het onbegrip. Maar, er valt naast alle treurigheid gelukkig ook veel te lachen in de psychiatrie.

Bestel kaarten à € 16,00 via www.topbemmel.nl of koop ze bij Eyewish of aan de avondkassa in de TheaterKerk, Markt 5, Bemmel.