Omroep Lingewaard

Voorstellingen TOP maand september 2017….

Ricky Koole & Ocobar – Me & Tennessee try-out
Vrijdag 29 september kunt u getuige zijn van het eerste TOP-muziekoptreden van dit seizoen in de Theaterkerk. Als u van country- en soulmuziek uit het zuiden van de VS houdt, dan moet u beslist komen luisteren.
Misschien had Ricky Koole in het zuiden van de VS geboren moeten worden. Ze blijft er in elk geval naar terugkeren. Country, diepe soul en bluegrass hebben altijd haar voorkeur gehad. Die liedjes hebben steeds weer prachtig verhalende teksten en meeslepende melodieën. In haar nieuwe theaterprogramma zingt Ricky Koole eigen nummers en covers van de grote zuidelijke componisten zoals Willie Nelson en Steve Earle.
Dit seizoen toert zij langs de Nederlandse theaters met een americana-programma, begeleid door de Rotterdamse band Ocobar. De mannen van Ocobar hebben dezelfde liefde voor de “sound of the south”. Een betere band voor een heerlijke avond muziek vind je niet. Ricky Koole en Ocobar durven keuzes te maken die niet voor de hand liggen, hebben het lef om de gebaande paden te verlaten. U wacht een avond vol prachtige en inspirerende muziek.
Aanvang 20:30. Kaartjes kosten EUR 17,50 per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Cabaretière Anne Neuteboom in Bemmel te zien met haar nieuwe show Weg (Reprise)
Zaterdag 30 september laat TOP u kennis maken met Anne (bijgenaamd ‘De Neut’), winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015 en ja, ook een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, individualistisch, overmatig emphatisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADHD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat beloofd wat.
Anne neemt het publiek op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties. Op verfrissende wijze geeft ze een inkijkje in de wereld om haar heen. Ze neemt het hele podium in beslag met slechts één roze vouwstoel en oogt als een vis in het water. De nieuwe show van Anne is een relevante aanklacht tegen het keurslijf waar millennials zich in geperst voelen.
De Volkskrant ziet haar als ‘een groot talent’ en NRC vindt Anne ‘expressief tot in haar vingertoppen’. Haar eigen conclusie: mag ik alsjeblieft weg hier?
Aanvang optreden 20:30. Kaartjes kosten EUR 15,00 per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.