Omroep Lingewaard

Vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker worden?

Sector start met online opendagen voor BBL-opleidingen: Kom naar de Kickstart online open dagen!

In deze spannende tijden weten veel vmbo-leerlingen niet hoe en waar zij zich moeten oriënteren voor hun vervolgopleiding. Daarom neemt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) het initiatief om leerlingen en hun ouders nu ook online te informeren over BBL-opleidingen in de sector.

Welke BBL- opleidingen zijn er? Welke ROC’s bieden deze BBL- opleidingen aan? Hoe kan STL helpen met het succesvol volgen van de opleiding? Zijn er subsidiemogelijkheden? Via de Kickstart online open dagen krijgen leerlingen en hun ouders inzicht in de beroepsmogelijkheden in transport en logistiek.

 Verschillende online voorlichtingen in jouw regio

Tijdens de Kickstart landelijke open dagen vertellen we de leerlingen en hun ouders meer over de sector en al zijn mogelijkheden. De Kickstart regionale open dagen zijn er voor mensen die wat meer willen weten over de mogelijkheden bij hun in de regio. De Kickstart spreekuren zijn ervoor om leerlingen en hun ouders één op één met een adviseur werk van de sector transport en logistiek te spreken.

 Van en voor de sector transport en logistiek

STL is de grootste werkgever voor BBL-leerligen in Nederland. Wij helpen leerlingen bij hun keuze en begeleiden leerlingen bij hun hele werk- en leertraject. Ook de detachering van BBL-leerlingen bij de leerbedrijven wordt geregeld door STL. En er zijn subsidies mogelijk. De rijopleiding van de BBL opleiding chauffeur wegvervoer kun je volgen met een subsidie van 90%. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het opleidingsfonds voor de sector SOOB in opdracht van werkgeversorganisaties TLN en VVT en de vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

 Meld je aan

Zoek je informatie over wat leren en werken in de sector transport en logistiek inhoudt? Meld je dan aan voor één van onze Kickstart online open dagen. Interessant voor leerlingen én ouders.  Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen via de chat. Onze adviseurs helpen je graag verder. Meld je aan voor de Kickstart landelijke open dag, de Kickstart regio open dag en/of het Kickstart spreekuur. Kijk op: www.stlwerkt.nl/kickstartopendagen