Omroep Lingewaard

Vragen GroenLinks over bomenkap…

Persbericht

GroenLinks wil snel duidelijkheid over herplant bomen Zilverkamp

Voor veel Zilverkampers komt de rigoureuze bomenkap als een zeer onaangename verrassing. Bewoners stellen dat er meer en op andere plaatsen gekapt wordt dan tijdens bijeenkomsten is aangegeven. GroenLinks heeft hierover veel alarmerende berichten ontvangen.

GroenLinks vraagt het college op korte termijn antwoord op de vragen waar, wanneer en met elke bomen de door GroenLinks afgedwongen herplant van deze bomen gaat plaatsvinden.

GroenLinks wil bovendien dat alle inwoners in Lingewaard informatie over groen in de wijken te allen tijde tijdig kunnen inzien. De partij dringt dan ook aan op een onderzoek naar wat er mis is gegaan in de communicatie met de wijk, en daarmee te waarborgen dat bij de volgende fase de voorlichting wel op tijd en adequaat beschikbaar is

GroenLinks wijst steeds op het belang van bomen.
Aanwezigheid van bomen en groen in de woonomgeving maakt mensen namelijk gezonder; bomen geven koelte, regelen waterhuishouding in de wijk en nemen CO2 op.

Dit betreft een persbericht van de GroenLinks Lingewaard. De geuite meningen, visies, etc. zijn niet per definitie die van Omroep Lingewaard