Omroep Lingewaard

Vroeger en nu ontdekken met jong en oud in Angeren…

Vanaf februari kunnen inwoners van 60 jaar en ouder creatief aan de slag met kinderen van basisschool Marang in Angeren. Samen gaan zij verschillen en overeenkomsten ontdekken tussen vroeger en nu in het project Factor 80*10*60; een initiatief van Cultuurmij Oost en lokale partners. Het project werd vorig jaar uitgevoerd in Huissen en Groesbeek, waar het een groot succes was. Nu is Angeren aan de beurt. Senioren uit Angeren kunnen zich nog opgeven.

Kinderen van basisschool Marang doen vanaf komende maand mee met het bijzondere generatieproject Factor 80*10*60. De kinderen van 11 en 12 jaar willen graag samen creatief aan de slag met senioren van 60 t/m 100 jaar. Op vijf woensdagochtenden ontmoeten zij elkaar op school, tijdens het maken van kostuums met kunstenaar René Oudenhoven van VGTO.

Dicht op de huid
De kinderen en ouderen gaan elkaars verschillen en overeenkomsten ontdekken met mode en kleding van vroeger en nu. Kleding en mode zijn van alle tijden. Iedereen draagt kleding en de kleding die we dragen zegt iets over ons. Of dit nu bewust is of onbewust. Vragen als: ‘Hoe waren de omgangsvormen vroeger?’ Of ‘Hoe zie ik eruit in jouw kleding?’ komen voorbij en samen worden nieuwe ontwerpen gemaakt met hergebruik van kleding.

Plezier
Jong en ouder leren elkaar beter kennen en leren van en met elkaar tijdens het maken van de kostuums. Voor de kinderen en ouderen is het een beleving om samen te doen en ontdekken. Bij de eerdere uitvoeringen van Factor 80*10*60 in Huissen en Groesbeek spatte het plezier er vanaf.

Data
Uitvoering vindt plaats op vijf woensdagochtenden vanaf 22 februari. Er wordt afgesloten met een eindpresentatie voor publiek op vrijdag 31 maart. Er wordt een eenmalige bijdrage van €6,- gevraagd.

Opgeven en informatie
Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Rita Spikker van Stichting Welzijn Lingewaard 088 255 25 55 / info@swlingewaard.nl. Ook senioren die als vrijwilliger willen helpen zijn van harte welkom. Belangstellenden wordt gevraagd om zich aan te melden voor woensdag 8 februari.

Samenwerking
Factor 80*10*60 in Angeren is een samenwerking tussen Cultuurmij Oost, Stichting Welzijn Lingewaard en basisschool Marang. Voor meer informatie zie www.cultuurmijoost.nl/projecten/factor-801060