Omroep Lingewaard

Vrouwelijke componisten centraal in Huissense bieb …

Vrouwelijke componisten centraal in Huissense bieb

Op donderdag 18 januari staan vrouwelijke componisten centraal in Bibliotheek Huissen. Auteur Noud Bles vertelt tijdens de Universiteit van Lingewaard van 20.00 tot 21.30 uur over dit onderwerp en pianist Sebastiaan Oosterhout zorgt voor de muzikale invulling. Een laagdrempelig college vol lees- en luisterplezier.

‘De verborgen hand’ is de zesde roman van schrijver Noud Bles uit Gendt. In dit boek komt een opmerkelijk thema aan bod: muziek van vrouwelijke componisten. Bles schetst hun leven en hun muziek en vertelt over de plaats die hun werken innemen in zijn roman. Concertpianist en pianodocent Sebastiaan Oosterhout speelt zes door vrouwen gecomponeerde stukken.

De Universiteit van Lingewaard laat regionale experts aan het woord. De colleges bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,- . Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Donderdag 18 december
20:00 tot 21:30 uur
Bibliotheek Huissen

Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-