Omroep Lingewaard

Wat te doen met mijn CV-ketel ? …

Deze vraag leeft onder veel bewoners van Lingewaard. Lingewaard Energie organiseert daarom op 12 maart a.s. in De Kuul op de Zilverkamp in Huissen  een Thema-avond met dit onderwerp. Lingewaard Energie is een bewonersinitiatief, vooral bekend van het drijvend zonnepark, het energieloket en De Knop Om.

De eerste stap is de vermindering van de energievraag. Immers energie die je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken (en geen belasting over te betalen). Het aanpassen van gedrag, het vervangen van energieslurpers en de isolatie van je woning levert hiervoor een belangrijke bijdrage aan de energiebesparing. Hierover gaat het eerste deel van de avond.
Stap twee is het duurzaam opwekken van je energie. Warmte kost ca. 2/3 van de energie die je nodig hebt, deze komt bij de meeste mensen nu uit de CV-ketel. Er zijn veel alternatieven en aanpassingen te vinden voor de CV ketel. Wat deze zijn komt aan de orde tijdens het tweede deel van de avond. Er wordt ook ingegaan op praktijkvoorbeelden en de voor en nadelen van de verschillende opties. Tot slot wordt er ook nog ingegaan op financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en energiebehoefte.