Omroep Lingewaard

We mogen weer!..

Oranjestichting Gendt organiseert weer als vanouds allerlei activiteiten op Koningsdag. We vinden het geweldig om weer iets te kunnen betekenen voor onze Gendtse Gemeenschap.

Vanaf 9.15 uur worden de kinderen met hun versierde fietsen verwacht op het Julianaplein. Daar krijgen ze als vanouds een ballon overhandigd, maar….. ook wij denken aan het milieu. De ballon word gevuld met lucht en deze wordt meegegeven op een staafje. Op de ballon staat een nummer waar een prijs mee te winnen is, dus bewaar hem goed.
Tevens zal er en prijs uitgereikt worden aan de drie mooist versierde fietsen.

Om 9.45 vertrekken we onder begeleiding van het schuttersgilde naar “Villa Gannita” waar om 10.00 uur wordt gestart met de aubade voor onze gedecoreerde dorpsgenoten.
Omdat we tegenwoordig te maken hebben met de wet op de privacy bestaat er een kans dat we niet alle gedecoreerden kunnen bereiken. Bent u gedecoreerd en heeft u geen uitnodiging gehad, dan bent u ten allen tijde welkom op het bordes.

Vanaf 11.00 uur hebben we diverse workshops voor kinderen op het pleintje voor “Wijnzinnig”. Rond 11.00 uur begint ook de Oranje vrijmarkt op het Julianaplein (Er zijn nog kramen te huur). Tevens is er ruimte beschikbaar voor de kleedjesmarkt voor de kinderen.

Onze dames staan natuurlijk als vanouds weer de inmiddels traditionele verrukkelijke “riefkoeken” te bakken en te verkopen op het Julianaplein.

Om 13.00 uur start de stratenloop voor de kinderen en om 14.30 uur de polderloop voor diegenen die dat aandurven.

Vanaf ca 11.00 uur tot ongeveer 19.00 uur is er op het Julianaplein een terras met live muziek, mogelijk gemaakt door “De Klok”

Dus kortom er valt altijd weer veel te zien, te horen en te genieten in Gendt