Omroep Lingewaard

Wederom winst mannenteam HV Huissen

De handballers van HV Huissen hebben vandaag wederom hun wedstrijd gewonnen. In sporthal de Brink bleken zij met 33-22  te sterk voor ‘laagvlieger’ Achilles uit Apeldoorn.  Door deze overwinning handhaven zij zich op de eerste plaats in de eerste klasse.

Voor rust had Huissen moeite om definitief afstand te nemen. Enkele malen liep Huissen enkele doelpunten uit maar iedere keer wist Achilles toch weer de aansluiting te vinden. Trainer Fred Wieland : “Wij wisten dat er in het team van Achilles enkele oudere geroutineerde spelers meededen.  Wij wisten ook dat wij van dit team konden en moesten winnen gezien het niveauverschil.  Voor de rust werd er soms te gehaast en te slordig gespeeld. In de rust heb ik daar het een en ander over gezegd.  Na rust werd er in een hoger tempo gespeeld en beter verdedigd.  33 Doelpunten scoren in een wedstrijd is goed.  Een minpuntje is het feit dat je deze tegenstander 22 doelpunten laat maken”.

Jorden Verhaaf was met 7 doelpunten topscoorder. Hij speelde volgens Wieland een goede wedstrijd. De volgende week speelt HV Huissen uit tegen Erix in Lichtenvoorde.  Wieland : “Ook geen hoogvlieger maar wel een team waar je  niet zo’n eerste helft tegen moet spelen als vandaag tegen Achilles.  Dan ga je het niet redden”.

Op de foto: Maarten Knuiman van HV Huissen.

Foto: © Fons Sluiter