Omroep Lingewaard

Wedstrijden en trainingen Lingewaard en Overbetuwe afgelast

Sportclub Bemmel heeft bekendgemaakt dat de amateurvoetbalclub voor deze maand is afgelast. Ook zijn alle trainingen en wedstrijden van GV Elistha Elst afgelast. MHCBemmel800, de hockeyclub in Bemmel, maakte ook bekend dat de wedstrijden en trainingen voor de komende maand zijn afgelast.

“Als bestuur hebben we de berichten uit het nieuws op de voet gevolgd. Met het nemen van een beslissing hebben we gewacht op wat de bond ging doen. De hockeyclub volgt het beleid van KNHB. Dit is een moeilijke beslissing. Natuurlijk willen we zo lang mogelijk doorgaan. Maar het is belangrijk om ook te kijken hoe groot de risico’s zijn. Via nieuwsberichten proberen we zo goed mogelijk onze leden op de hoogte te houden.”, aldus Elsbeth van der Hoeve, voorzitter van MHCBemmel800.

Dit alles is naar aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte die vanmiddag werd gehouden over de maatregelen tegen het corona-virus. Er moet hierbij voorkomen worden dat er te veel mensen op een plek zijn, zodat het virus zich zo min mogelijk kan verspreiden. De overheid adviseert dringend om evenementen met meer dan 100 bezoekers af te lassen. 

Alle trainingen, wedstrijden én bijeenkomsten worden tot en met 31 maart afgelast. Er moet nog worden afgewacht wat de eventuele maatregelen zijn na deze periode. 

 

De carnavalsoptochten die nog ingehaald zouden worden de komende weken gaan ook niet door. Het gaat om de optochten in Huissen, Bemmel en Angeren. 

 

Voor vragen over wedstrijden en trainingen van uw eigen club verwijzen we u naar de websites van de desbetreffende club.