Omroep Lingewaard

Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd damvereniging VBI Huissen…

In een enerverende speeldag is Damvereniging VBI opnieuw kampioen van Nederland geworden.
De Huissenaren speelden zelf tegen Van Sticht Thans, de nummer drie op de ranglijst. Bij winst zou het kampioenschap binnen zijn

De sterke Schiedamse ploeg liet het zover niet komen en de eindstand bleef steken op een 10-10 gelijk spel. Toen kort na afloop van de wedstrijd het bericht binnen kwam dat ook de directe concurrent Hijken niet verder was gekomen dan een 10-10 gelijkspel tegen Culemborg bleef het onderlinge verschil tussen VBI en Hijken gelijk op drie punten.

Daarmee is de laatste competitiewedstrijd tegen Apeldoorn op 18 februari a.s. niet meer relevant voor de nationale titel.

Alexander Baljakin trapte af met een gelijkwaardige remise tegen oud-wereldkampioen Gantwarg. Jos Stokkel vocht zich onder druk uit en bereikte ook een puntendeling. Fred de Koning voegde een remise toe na een gelijkwaardige wedstrijd. Johan Krajenbrink had het moeilijk maar wist met kunst en vliegwerk de veilige haven te bereiken. Guntis Valneris haalde de eerste winst binnen met zijn bekende recept: net zo lang druk uitoefenen tot zijn tegenstander begeeft. Pepijn van de Brink liet een goede stand helemaal uit de hand lopen en moest opgeven. Gérard Jansen draaide zijn tegenstander de duimschroeven aan waarop die in tijdgebrek de remisekansen verspeelde. Geert van Aalten stond de hele partij onder druk, maar miste in het remise-eindspel de juiste voortgang. Yuriy Lagoda had het beste van het spel tegen veelvoudig nationaal kampioen en oud-speler van Damvereniging VBI Rob Clerc. Een schijf meer was net niet genoeg voor de overwinning.

Het kampioensteam van damvereniging VBI Huissen.