Wedstrijdverslag Thetis H1-VZV  Njord H1

Zaterdag 18 januari stond de wedstrijd Thetis H1 Njord H1 op het programma. Daar waar de heren van Thetis vorige week verassend wonnen van de koploper, liep Njord tegen een onverwachte nederlaag tegen laagvlieger Hellas-Glana aan. De heren van Njord waren dus gewaarschuwd en tegelijk gebrand op een overwinning. Voor Thetis was het weer een wedstrijd waar het niet hoefde, maar waar het mocht. Njord werd echter wel sterker geacht dan de dolfijnen uit Best .

De heren uit Gendt misten Stijn van den Bergh vanwege een blessure aan de rug en Mark Verbaten die voorzichtig weer aansloot na een gebroken vinger. Zodoende werd er weer een beroep gedaan op enkele spelers van het tweede team. Voor Erik Böhler was het de eerste wedstrijd in de Gendtse hoofdmacht. Voor Paul Flohil was het de zesde wedstrijd waardoor hij zich nu heeft vast gespeeld. Ook Benno schouten mocht het team komen versterken zodat er weer een poging gedaan kon worden om te stunten tegen een topteam.

Na een gedegen warming-up begon de wedstrijd om 16:15 uur. De Gendtse heren gingen echter niet zo voortvarend van start als tegen de dolfijnen en na twee minuten stonden de heren al achter met 0-2.  Maar na een mooie beweging van Joeri, een van de uitblinkers van vorige wedstrijd, stond het 1-2. Er volgde een uitsluiting voor Raymond waar de heren van Njord in eerste instantie niets mee deden scoorde zij toch in de verwarring die volgde 1-3. Ook de heren uit Gendt wisten geen gebruik te maken van een overtal situatie. Het spel bleef snel op en neer gaan waarbij beide teams tegen de nodige uitsluitingen en doelpunten aanliepen. Aan het einde van het eerste partje was de score 4-7 in het voordeel van de Veldhovense Vikingen.

In het begin van het tweede kwart ging de wedstrijd verder waar hij gebleven was . Snel spel dat op en neer ging. Na 44 seconden was het Dennis Sonderen die de heren uit Gendt op 5-7 bracht. Gevolgd door een aanval van Njord die stuitte op de wederom  sterk keepende Dennis Nieman. Waar tennisballen al niet goed voor zijn. ( https://www.gelderlander.nl/sport-betuwe/waterpolodoelman-van-thetis-ranselt-tennisballen-uit-zijn-doel-om-reflexen-te-verbeteren~a727da74/. In de hierop volgende aanval van Thetis kreeg Njord een uitsluiting waar Edo den Boef uitscoorde. Snel gevolgd door nog een doelpunt van Edo waardoor de Gentenaren gelijke hoogte kwamen 7-7. Het spel bleef op en neer gaan waarbij mooie reddingen werden afgewisseld met fraaie acties en mooie goals. Er slopen echter ook wat slordigheidjes in het spel van de Gendtenaren waardoor de ruststand 8-11 was in het voordeel van Njord.

De slordigheidjes van het tweede kwart speelde, ondanks een donderspeech van coach André Milder, nog mee in het begin van het derde part. Als een topteam betaamd maakte Njord hier goed gebruik van. Waardoor het na 1 minuut spelen alweer 8-13 stond. Na een prachtig doelpunt van Niek Berns uit een overtal situatie, stond het aan het einde van 3de kwart  9-15. Als dit maar geen herhaling wordt van de uit wedstrijd tegen Njord, waar het derde en vierde kwartje het team de klust volledig kwijt was.

Het vierde partje ging van start, en de heren van Njord gingen ondanks de voorsprong een stuk fysieker van start. Dit was het moment om Mark Verbaten weer in te brengen. De rots in de branding van de Gendtse formatie. Mark, net terug van een vervelende blessure, kon het tij echter niet keren en keken de heren van Coach André Milder al snel tegen een 9-17 aan. De heren kwamen weer een beetje in het spel na wederom een man meer doelpunt van Niek Berns. Halverwege het laatste part was de score 11-19. Wederom ging het spel op en neer en bij het signaal van de laatste minuut stond het  12-19 in het voordeel van de heren van Njord. Met nog 46 seconden te gaan liep een speler van Njord tegen zijn derde p-tje aan en moest de wedstrijd verlaten. Tijdens het opstellen van de man meer liet een andere speler van Njord zich niet van zijn beste kant zien. De heren van Thetis wisten van deze 2 man meer gebruik te maken, om de eindstand op 13-19 te zetten.

Periode standen 4-7, 4-4, 1-4, 4-4

Doelpuntenmakers Edo den Boef 4, Joeri van Bon 3, Niek Berns 2, Wilco Rutten, Dennis Sonderen, Niek van Bon, Sierd Heida 1