Omroep Lingewaard

Wielrenner Asselman verlaat Metec-ploeg en twijfelt over toekomst

HUISSEN – De toekomst van wielrenner Jesper Asselman is ongewis. Hij stopt in ieder geval bij de Tielse Metec-formatie.

De 30-jarige Huissenaar legt zijn vertrek uit. “Nadat het vorig jaar allemaal mis liep met de contracten, heb ik de kans gekregen om mij bij Metec weer terug te knokken. Daar ben ik dankbaar voor en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het is wel altijd met de intentie geweest om weer een stap omhoog te maken. Maar dit was altijd al een moeilijke weg en de hele situatie rondom corona hebben het natuurlijk niet makkelijker gemaakt. De kansen om jezelf te tonen en de plekken binnen het profpeloton zijn behoorlijk afgenomen.”

Jesper Asselman op de Posbank. Foto: Omroep Gelderland

Asselman, die onder meer de Ronde van Drenthe won en een etappe in de Ronde van Yorkshire, wil niet zonder meer stoppen. “Mocht het toch nog lukken om een plekje te vinden ga ik zeker door met fietsen. Afgelopen jaren ben ik altijd progressie blijven boeken en er zitten nog heel wat goede jaren in dus ik kan ongetwijfeld nog van waarde zijn voor een profploeg.”

Fysiotherapie

De ervaren wielrenner is ook al bezig met andere paden. “Wielrenner zijn blijft natuurlijk prachtig, maar mijn ambities liggen alleen op een hoger niveau dan continentaal, waardoor ik mij ook ben gaan oriënteren op een carrière na het fietsen. Het is altijd een wens geweest om te studeren. Onlangs ben ik dan ook begonnen met een deeltijd opleiding fysiotherapie. In eerste instantie om dat te combineren als profwielrenner, al ben ik mij ervan bewust dat dit een heel lastig verhaal gaat worden in de huidige situatie. Mocht dit niet lukken hoop ik op een andere manier van waarde te kunnen zijn in de sport.”