Omroep Lingewaard

Wijkplatform Bemmel-Oost blij met proefvaart veerpont

BEMMEL – Zaterdag 12 oktober ging de veerpont van Bemmel naar Ooij voor het eerst proefvaren. Deze keer alleen voor voetgangers te bereiken, als alles volgens plan verloopt vanaf volgend jaar ook voor fietsers.

Rond 11:00 uur vanochtend was er een officieel moment met onder anderen wethouder Theo Janssen en de initiatief nemers Etko Cretier en Cor Hendriks van het wijkplatform Bemmel-Oost. Zij zijn al een aantal jaar bezig om de veerpont te verwezenlijken. De weg ernaartoe ging niet zonder slag of stoot, zo moest er gekeken worden naar een exploitant en een schipper die de Waal over kan, en wil steken. De Waal is de drukst bevaren rivier in Europa en vraagt daarom om een schipper met veel ervaring.

Omroep Lingewaard was erbij en maakte de oversteek naar de Ooijpolder samen met de wethouders, initiatiefnemers en natuurlijk wandelaars die naar de overkant wilden. Met een stevige wind en veel vrachtverkeer moest je stevig op de benen staan. Ook was de weg naar de veerpont nu nog niet gemakkelijk, de veerstoep moet namelijk nog worden aangelegd. Wel werd de pont in een korte tijd al veel bezocht. De initiatiefnemer vertelde dan ook dat het idee van de voetveerpont enthousiast ontvangen werd door omwonenden die hier graag gebruik van willen maken. Als in de toekomst de veerstoep aangelegd is zal de veerpont ook voor fietsers bereikbaar zijn.

Ook op zondag 13 oktober kunnen wandelaars nog gebruik maken van de voetveerpont in Bemmel. Zij kunnen de oversteek maken tussen 09:30 uur en 16:00 uur voor het bedrag van 1 euro (enkele reis).