Winst voor damesteam RKHVV in KNVB bekerduel

Omdat RKHVV en Nuenen gelijk waren geëindigd in de poulefase was er een beslissingswedstrijd noodzakelijk om te bepalen wie zich zou plaatsen voor de grote KNVB-beker. Deze wedstrijd werd gespeeld in Nistelrode op het sportpark van Prinses Irene.

Vanaf de openingsfase was het al gelijk duidelijk dat de ploeg van RKHVV trainer Yoes Yaaroub de bovenliggende partij was tegen hoofdklasser Nuenen. In de 3e minuut kwam RKHVV al op voorsprong. Marieke van Ottele ging goed door op een steekpass en schoot beheerst binnen 1-0. Een bliksemstart voor de Huissense vrouwen. In het vervolg van de wedstrijd dicteerde RKHVV het spelbeeld met een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. In de 31e minuut was het dan zover. Kelly de Poel werd onderuit gehaald binnen de zestien en de toegewezen strafschop werd feilloos binnen geschoten door Suus Daniëls 2-0. Daarna kreeg Nuenen een paar kansen om de achterstand te verkleinen, waaronder een prachtig afstandsschot die uiteen spatte op de lat.

De wedstrijd was nog niet gelopen voor RKHVV in de tweede helft. De Nuenen vrouwen zetten aan om er nog iets van te maken. Maar de verdediging van RKHVV stond goed en gaf weinig weg. In de 63e minuut was alles beslist. Weer was het Marieke van Ottele die na een fraaie aanval scoorde 3-0. Vijf minuten later in 68e minuut gaf het scorebord de 4-0 aan. Suus Daniëls kopte in een scrimmage de bal achter de doelvrouwe van Nuenen. De score had nog verder kunnen oplopen. Maar door onzorgvuldigheid en verkeerde keuzes werden de mogelijkheden niet benut

Na afloop van de wedstrijd vond de loting plaats in de kantine van Prinses Irene door een KNVB vertegenwoordiger.

De loting voor de tweede ronde verliep alles behalve vlekkeloos.

Twee maal moest de loting worden onderbroken omdat het lijstje van deelnemende clubs niet correct bleek te zijn. Bij het loten voor de tussenronde werd door aanwezigen opgemerkt dat DTS Ede in het lijstje van deelnemers ontbrak en dat VV Heerenveen daar op stond terwijl dit team zich niet geplaatst had.

Alle balletjes moesten gecontroleerd worden voor verder kon worden gegaan. Waar iedereen zich opmaakte voor opnieuw loten zat volgens de vertegenwoordiger van de KNVB zat DTS weldegelijk in het balletje en kon dus verder geloot worden… Oncontroleerbaar allemaal en allerminst vertrouwenwekkend.

Bij het loten voor 1/8 finales ging het weer mis. Op het lijstje van de KNVB op het grote scherm verscheen FC Utrecht als deelnemer terwijl ADO Den Haag niet op het lijstje voorkwam. Ook hier was volgens de KNVB-vertegenwoordiger alleen sprake van een fout in de spreadsheet en werd de loting na enige commotie voort gezet.

RKHVV dames speelt in de tweede ronde tegen Beneleague club Heerenveen.

Tussenronde: Buitenveldert – Fortuna Sittard (20 december)