Omroep Lingewaard

Winterfair en Open Huis de Wij in Gendt

Op vrijdag 14 december aanstaande vindt er voor de derde keer een Winterfair en Open Huis plaats van gezinshuizen Houtduif de Wij en Torenvalk de Wij in Gendt.

Bij de Winterfair wordt u ondergedompeld in een sfeervolle warme Dickens en Kerstsfeer. Fakkels, vuurkorven en muziek,  bewoners en medewerkers van de gezinshuizen gekleed in Dickenskleding zullen u bij de toegang van het terrein van de gezinshuizen verwelkomen.
De Winterfair biedt een gevarieerd aanbod van onder andere lokale streekproducten als Jams en Chutneys, Elstar appels van de buurman en lokaal speciaal bier van Brouwerij Romondt. U kunt ook kennis maken met mooie wol producten van Lifestyle en Wol, cadeau artikelen van Roline Gifts, diverse artikelen van webwinkel Zus en Zaak en  zelf door deelnemers gemaakte artikelen van Dagbesteding de Betuwe. Op de winterfair is ook ruimte voor de presentatie van het prentenboek “Vlieg op Zonna” van Nel Gebbing. Bezoekers van de Winterfair kunnen op creatief gebied kennis maken met het werk van Zepplinn, viltproducten, kerstversiering, Tiffany, armbanden en ook zelf een kerstukje maken. Muzikaal zal de winterfair ondersteund worden door leden van popkoor OTwoSix uit Arnhem, midwinterhoornblazers, gitaar en sfeermuziek. Er zal een Appelarreslee trein door het professioneel, sfeervol aangelichte bos gaan rijden. Kortom een zeer gevarieerde winterfair die u niet mag missen.

Tijdens de Winterfair zullen beide prachtige gezinshuizen aan de Olyhorststraat 35-41 in Gendt vrij toegankelijk zijn. In beide woonboerderijen zorgen de gezinsouders Eddy en Geesje Hilderink samen met een kleinschalig team voor de dagelijkse huisvesting, verzorging en ondersteuning van 8 jong volwassenen in een begeleid zelfstandige woonomgeving. Uitgangspunt in de begeleiding is dat iedereen mag zijn wie hij/zij is met eerlijkheid en respect voor elkaar. Er wordt door bewoners en begeleiding gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de individuele mogelijkheden en kansen. De gezinshuizen werken intensief samen met de professionele expertiseteams vanuit de Albero Zorg waarbinnen de Karmel, de Kroon en de Betuwedagbesteding vallen. Het einddoel is een zo zelfstandig mogelijke plaats in de samenleving te bewerkstelligen voor de huidige bewoners.

U bent vrijdag 14 december van 16.00 tot 21.00 uur van harte welkom op de Winterfair en het Open Huis  aan de Olyhorststraat 35-41 in Gendt. Parkeren is mogelijk aan de Molenstraat.