Omroep Lingewaard

Zeer boeiende lezing over het insectenleven…

Insecten zijn om tal van redenen zeer belangrijk voor de natuur en de mens. Honingbijen zijn vanwege het belang van de voedselvoorziening slechts een onderdeel van een omvangrijke keten van insecten. Jessica de Bruijn zal ons in haar lezing boeien en verbazen over hoe het Nederlandse insectenleven in elkaar steekt en een belangrijke schakel is in ons ecosysteem.

Jessica de Bruijn is als entomoloog werkzaam bij de Wageningen Universiteit en gespecialiseerd in de ecologie van insecten en het leergedrag van parasitaire wespen. Ze zal in deze lezing een introductie geven tot de ecologie van Nederlandse insecten. Ontdek hoe insecten functioneren in hun omgeveing, hoe ze hun voedsel en partners vinden en hoe ze zich verdedigen tegen belagers. Jessica zal vanuit de groep van de Hymenoptera (de bijen, mieren en wespen) een aantal prachtige voorbeelden geven, over hoe deze groep samenwerking heeft ontdekt en hoe ze dit tot het extreme benutten. Maar natuurlijk zoals in elke samenbleving zijn er ook altijd indivuduen die andere uitbuiten. Kortom kom een kijkje nemen in een facinerende wereld!

De lezing is op dinsdag 12 januari a.s. in de Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk, gelegen aan het parkeerterrein van sporthal De Bongerd, Sportlaan 1-M te Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een bijdrage van € 6,00 gevraagd en is inclusief koffie of thee.