Omroep Lingewaard

Zegening van de graven op de (oude) Begraafplaats Huissen-stad

Op zondag 3 november 2019 zal er voor de negende keer, de dag na Allerzielen, de zegening van de graven plaats vinden op de begraafplaats Huissen-stad. 

Al negen jaar lang worden de graven tijdens Allerheiligen/Allerzielen gezegend door de geestelijke van Huissen. Dit jaar zal pater Bomers voorgaan in het zegenen van de graven. De zegening van de graven begint een halfuur eerder dan gebruikelijk; om 11:30 aansluitend aan de kerkdienst. 

Pater Bomers zal vanuit de kerkdienst, in de O.L.V. ten hemelopneming te Huissen-stad, naar de oude begraafplaats wandelen. Eenmaal op de begraafplaats wordt er een gebed uitgesproken en de graven gezegend. Daarna is er voor iedereen de mogelijkheid de overledenen te herdenken en/of een moment van bezinning te zoeken. Torkest zorgt voor de muzikale begeleiding. 

Met deze traditie wordt de begraafplaats Huissen-stad, samen met de monumenten, steeds meer een gedenkpark waar iedereen in de hectiek van de dag even een moment van bezinning kan zoeken. 

Het staat iedereen vrij om de zondag na Allerzielen (3 november 2019) om 11:30 uur aan te sluiten om samen de overledenen te herdenken op de begraafplaats Huissen-stad.