Omroep Lingewaard

Zingende agent krijgt na diefstal gloednieuwe gitaar cadeau

HUISSEN – Goed nieuws voor de zingende politieagent Thijs Roseboom. Zijn gestolen gitaar is nog steeds niet terecht, maar er ligt wel een nieuwe op hem te wachten. De eigenaar van een muziekzaak in Apeldoorn hoorde van de diefstal en besloot Thijs een gitaar cadeau te doen.

Afgelopen maandag werd de gitaar van de zingende politieagent gestolen uit zijn bus in Huissen, samen met andere waardevolle apparatuur. En dus moest hij verder zonder gitaar. Dat kon Willem Wessels niet zomaar laten gebeuren. De ondernemer bood Thijs een gloednieuwe, handgemaakte gitaar aan.

Fantastisch aanbod

De agent werd er helemaal stil van. "Wow. Wat een fantastisch aanbod! Dat had ik niet verwacht." De afgelopen dagen keek hij al op Marktplaats in de hoop zijn spullen te zien, maar helaas: zijn oude vertrouwde gitaar verscheen nergens.

Nu meldt Willem zich dus om een nieuwe cadeau te doen. "Een politieagent die optreedt voor onder anderen oude mensen. Dat kan ik heel erg waarderen." Als eigenaar van een muziekzaak hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen: een gratis gitaar voor Thijs kon er wel vanaf.

Aan het begin van de coronacrisis ging Thijs viral toen hij als serenade een nummer van Freddie Mercury liet horen. Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Handgemaakt

En het is niet de minste gitaar die Thijs krijgt. "Het zijn akoestische Dowina-gitaren. Die worden met de hand gemaakt in Slowakije door een klein team van zo’n vijfentwintig mensen", vertelt Willem.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Thijs mag kiezen uit een aantal handgemaakte gitaren Foto: World Music Sales

Wie zelf zo’n gitaar wil, kan soms tot wel drie maanden wachten. Maar Thijs hoeft dat niet: Willem heeft nog zo’n 150 gitaren op voorraad liggen. "Daar zal er vast wel één tussen zitten die hem bevalt." Aanstaande zaterdag mag Thijs langskomen om zijn eigen exemplaar te kiezen.

Zie ook: Gitaar van zingende agent Thijs gestolen: ‘Hij heeft emotionele waarde’