Omroep Lingewaard

Zomerfeesten Valburg.

Vanaf vrijdag 6 september stond Valburg weer in het teken van het jaarlijkse zomerfeest.

Het programma was zeer gevarieerd en bestond o.a. live optredens in de avond en kinderspelen overdag. Op zaterdagmiddag waren de onderdelen “glij ‘m erin” en “bierpulschuiven” de hoogtepunten. “Glij ‘m erin” was voor de jeugd van 7 t/m 15 jaar met een volwassene als coach.

Het bierpulschuiven is een van de hoogtepunten van het zomerfeest. Beide onderdelen werden gespeeld met een team van 5 personen. Door de regen begon het programma een half uur later en ook de finales van het bierpulschuiven konden pas na een regenbui gespeeld worden. Voor de stemming onder de aanwezigen maakte dit niets uit. Tevens kon men genieten van vers gebakken oliebollen, waarvan de opbrengst voor een goed doel is.

Voor het bierpulschuiven hadden zich 16 teams ingeschreven. Dit was een record aantal ! In de finale streden de teams van de “Bier babes” en “Bierpens Unlimited” om de Wim & Wim trofee. Deze trofee is geen klein bekertje maar meer een bokaal van 80 cm ! Met een score van 325 tegen 200 punten wonnen uiteindelijk de “Bierpens United” de finale. Dit was de eerste deelname van dit team. De “Bier babes” moesten dus net als in 2018 genoegen nemen met de 2de plaats.  De strijd om de derde plaats werd gewonnen door het team DLT 1 en zij verwezen daarmee het team van “ Partij voor wakker bier” naar de 4de plaats. Na uitreiking van de prijzen ontkwam de coach van het winnende team niet aan het onderdeel “Glij ‘m erin”.

Onze fotograaf was aanwezig en maakte de onderstaande reportage.