Omroep Lingewaard

Zomerse ‘dependance’ voor Buitenpoort bij Zwanebad…

Naam en personeel gezocht voor nieuwe uitspanning in Huissen

Een dezer dagen wordt begonnen met de (op)bouw van een nieuwe uitspanning aan het Zwanebad in Huissen. Initiatiefnemer voor deze locatie aan het zwemwater is horecabedrijf De Buitenpoort. Vanaf begin juni worden de eerste gasten verwelkomd bij de klein, maar fijne en gezellige strandbar met ruim terras. Nu nog een naam.

De zwemplas tussen de Badweg en Looveerweg heet in de volksmond Zwanebad. Talloze Huissenaren plonsden er ooit het water in en nog steeds trekt het zonaanbidders aan. Alleen moesten ‘badgasten’ het al jaren doen zonder een kiosk voor drinken en eten. ,,En dat was ons een doorn in het oog’’, vertelt Herman van Gellecum, die samen met partner Bianca Visser horecabedrijf De Buitenpoort in het centrum van het stadje runt.

Mede naar aanleiding van een plan van een goede kennis en een wens van de kinderburgemeester van Lingewaard, Britt Brinkhof (waar zelfs de ‘echte’ burgemeester mee aan de slag was gegaan) ging het ondernemersstel enthousiast aan de gang. ,,Dat is nu alweer een jaar geleden. De gemeente was ook positief en heeft ons bijgestaan in het traject van vergunningen. En de eigenaar van het Zwanebad, het familiebedrijf Heijting, zet zich in voor een goede inloop in het water en een zandstrandje.’’ Er komen voldoende afvalbakken en het gras van de zonneweide zal regelmatig gemaaid worden.

Een dezer dagen wordt begonnen met de (op)bouw van de uitspanning. ,,Twee zeecontainers met een overkapping inclusief een barretje. Voor een goede kop koffie, koele drankjes en wat te eten. Ook komen er twee toiletten een paar zitjes in, plus een groot terras met tafels en stoelen en banken tot aan het water.’’ Zoals te zien op beeld van architect Michiel Levels uit Huissen.

,,Begin juni gaan we open. We willen het oorspronkelijke vrije gevoel van het Zwanebad en de zonneweide behouden. We verwelkomen graag gezellige, positieve en vooral verdraagzame bezoekers. Van wandelaar met hond tot vriendinnengroep. Uiteraard is en blijft de toegang gratis’’ Mettertijd gaat De Buitenpoort sportieve en culturele activiteiten organiseren op de nieuwe stek. Overigens is de kwaliteit van het water van het Zwanebad de laatste vier jaar als hoogste beoordeeld: uitstekend. (Bron: Zwemwater.nl)

Op Facebook.com/debuitenpoorthuissen kun je meedoen met de wedstrijd voor een naam voor de ‘strandtent’. Inzendingen via info@debuitenpoort.nl zijn ook mogelijk, tot 29 april a.s.. Via dat mailadres kan ook gesolliciteerd worden (v.a. 16 jaar) voor een bijbaan aldaar. Begin mei wordt de naam bekend gemaakt en zal de website en Facebook-pagina en Instagramaccount worden geopend. ,,Daarop staan ook de openingstijden en alle andere info. Fijne zomer alvast en graag tot ziens!’’

Team De Buitenpoort heeft zin in haar nieuwe strandtent in Huissen! (Foto: Don van Dalen)