Omroep Lingewaard

Zondag 2 juli: Huissens gezelligste (gratis!) evenement Back to the Music..

SHOPPEN, DRINKEN, ETEN EN GENIETEN VAN LIVE MUZIEK
Komende (thema)zondag staat in het teken van Back to the Music. Winkels en horeca hebben de handen ineen geslagen en bieden shoppen, eten en drinken en genieten van live muziek aan. Winkeliers starten al met de uitverkoop en nieuw: de tassenservice.

Deze tassenservice is een initiatief van de Ondernemersvereniging Huissen. Een unieke dienst die voor het eerst wordt doorgevoerd. In de winkels die zondag 2 juli open zijn kan men uiteraard naar hartenlust shoppen, maar sjouwen is daarna niet nodig. De deelnemende winkels –check het logo op de deur of etalage- beheren je aankoop. Je spreekt ter plekke af wanneer je het op komt halen. Maar je kunt het ook vanaf maandag tot en woensdag erna nog (op een afgesproken tijdstip) oppikken.
Zo kun je rustig rondlopen of een dansje wagen bij de vele muzikpodia, zonder last van de snijdende hengsels van tassen. En kun je relaxt eten en drinken zonder je aankopen in de gaten te moeten houden. Nog een voordeel van de tassenservice: de meeste deelnemende winkeliers hebben op deze zondag speciaal voor shoppers allerlei aanbiedingen die alleen deze dag geldig zijn of wat extra’s bieden. Sommige winkeliers starten al met de uitverkoop, met kortingen tot wel 50%.

Live muziek
Al vóór het shoppen –van 13.00 tot 17.00 uur- kan er bij tal van horecazaken geluncht worden. Vanaf 14.00 tot 20.00 uur bieden zij op podia voor hun etablissementen (gratis!) muzikaal amusement aan. Niet voor niets is deze themazondag Back to the Music gedoopt. Loop je Huissen vanaf de Arnhemse Poort binnen dan tref je bij café ‘t Huessenaartje de swingende band Sugar Mama aan. Iets verderop bij Big Fish de vertrouwde golden oldies van Reflexion. Op de Markt op het gezamenlijke podium van de restaurants De Betuwe en Da Claudio: Bandera Latina. Van relaxte tot opzwepende Mediterrane klanken.
Aan de overkant bij café De Dijk lekkere vetkuivenrock ’n roll door Slap Back Johnny.
Terug de Vierakkerstraat in, waar de jonge honden van Club Soda het publiek vermaken met onder meer oude disco en hete hits (podium Het Moment en Bar Lekker). De café’s Borrelzz en De Kater delen een podium, waarop Gewoon Lensen en Whatever (zie foto) vlammen.

Voor De Buitenpoort maar liefst drie bands; Flashback (pop en rock uit 60’s en 70’s), The Crown Jewels (Creedence Clearwater Revival-tribute) en Rock off Classic (rockklassiekers). Met het akoestisch duo 2nd-Opinion, dat bekende nummers een eigen draai geeft, completeert Beide Zussen (bij de rotonde Stadswal-Helmichstraat) het muzikale event. Dus: shoppen, maar niet sjouwen, eten en drinken en van live muziek genieten. Mooie combi! Tot zondag!

Live muziek bij tal van horecazaken en shoppen in winkels op themazondag Back to the Music in Huissen op 2 juli. (Foto: Van Eimeren).