Omroep Lingewaard

Eerste herfststorm is een feit…….

Wat een wind! Als hond vind ik dat fantastisch. Lekker banjeren en struinen tussen de bomen en al die afgevallen bladeren. Maar vandaag was het och even wat anders! Ik zal je vertellen … ik kreeg de schrik van mijn leven.

Loop ik daar vlakbij een grote populier, hoor ik die boom opeens kraken en zie ik de grote boom naar beneden komen! Ik wist niet hoe gauw ik weg moest komen…… Maar gelukkig, ik heb het gehaald en ben er verder zonder kleerscheuren (nou ja) vanaf gekomen.
Dit alles gebeurde vanmorgen aan de Frankentaler in Huissen waar een grote populier dreigde om te vallen. De bewoner van een huis vlakbij deze boom had de brandweer gebeld omdat zij het niet vertrouwden. Volgens de brandweer stond de boom erg wankel en kon hij iedere moment omvallen. Dit was genoeg reden om tijdelijk 4 woningen te ontruimen. En dit was niet voor niets! Nadat de brandweer de omgeving veilig had gesteld, begaf de boom het en viel -gelukkig- een goeie kant op, richting een droge sloot. Er is verder aan de woningen geen schade ontstaan en ik ben inmiddels van de schrik bekomen.

Rechtsonder is te zien hoe een erg nieuwsgierige Border Collie nog net kan ontsnappen aan de vallende boom.
Rechtsonder is te zien hoe een erg nieuwsgierige Border Collie nog net kan ontsnappen aan de vallende boom.

 

Rechtsonder is te zien hoe een erg nieuwsgierige Border Collie nog net kan ontsnappen aan de vallende boom.