Omroep Lingewaard

GROENE LINTJES, RODE LINTJES!

GROENE LINTJES, RODE LINTJES!
Politieke partij GroenLinks houdt van toneel. Hun boegbeeld Jesse Klaver trok bij de tweede kamerverkiezingen volle zalen met zijn speeches. Het was een nieuw vorm van campagne voeren.
De GroenLinks afdeling Lingewaard kon niet achterblijven in de inmiddels losgebarsten strijd om het pluche bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Zeer recent huurde GroenLinks, met nummer 1 van de kieslijst Lianne Duiven, daarom theater Kees in Huissen voor hun sympathieke campagne.
Een aantal personen, die als burger de afgelopen jaren als vrijwilliger een bijzondere prestatie hadden geleverd binnen onze gemeente, werden geridderd met een groen lintje. Mooie respectvolle actie!
Dit staat in schril contrast tot campagnes van andere partijen. Ik schreef al eerder over de onsympathieke aanval, via een advertentie in het Gemeente Nieuws, van B06 richting LBL. Misselijkmakend!
En dan ook nog die overdreven veel kostende grote billboards van LingewaardNu. Met een slogan over de trolleystrijd in  2012 in Huissen! Dat is al bijna verjaard.
Had een betere ontsluiting van het stadje op de Pleiroute en de A325 niet beter als speerpunt kunnen worden gebruikt?
Bij een rode kaart word je uit het veld gestuurd.
Van mij krijgen zowel LingewaardNu als B06 hiervoor een rood lintje!
En dan die raadsvergadering van afgelopen donderdagavond.
Eerst deed B66’er Frans Schut een geschiedkundige melding over de verjaardag van een gebeurtenis uit 1581, het zogenaamde “Placcaet van Verlatinghe”.
Zijn partij werkt met beginselen uit dat Placcaet. Je onafhankelijk verklaren tegenover landelijke partijen.
Prachtig hoor, maar landelijke partijen zijn in een gemeente gewoon ook een lokale partij!
Landelijke partijen hebben natuurlijk wel veel meer kennis en opleiding in huis ten opzichte van B06.
Hoe is het anders te verklaren, dat jonge talenten zoals Nick Hubers (naar de VVD) en Youri Lammers van Bueren (naar het CDA), recent B06 hebben verlaten?
Wellicht omdat ze bij B06 geen toekomst hadden. De huidige top stond ook in 2010 al op de verkiesbare plaatsen.
Hoe dan ook, het was een bonbon waard voor alle aanwezigen om de verjaardag van het Placcaet te vieren. Sympathiek gebaar en lekker! Klein groen lintje.
Maar toen vlak daarna…………!
Het vriendelijke gebaar werd direct daarna weer te niet gedaan door diezelfde Frans Schut. Hij wenste een agendapunt te schrappen. Over zijn initiatiefvoorstel betreffende het centrumplan Gendt, hoefde niet meer gestemd te worden!
Hij zag de bui natuurlijk al hangen en schatte terecht in dat zijn voorstel het niet zou halen! Daarvoor leven we in een democratische wereld.
Immers, sinds wanneer is een politieke partij ook een projectontwikkelaar? Zo gedroeg Schut zich met zijn plannen over het centrum van Gendt. Democratisch nee tegen Schut zeggen betekent echter boosheid bij de man!
Hij onderstreepte dat haarfijn via een schriftelijke verklaring (ook te lezen bij omroep Lingewaard), waarin stond dat de Gendtse bevolking vierkant achter zijn plannen zou staan via inspraakbijeenkomsten.
Waren de deelnemers daaraan eigen leden van B06 en een juiste afvaardiging van de doorsnee Gendtse bevolking? Zijn er een presentielijsten van die bijeenkomsten?
En als klap op de vuurpijl stond in die verklaring van Frans Schut, dat op 21 maart, tegelijk met de gemeenteraadsververkiezingen, een volksraadpleging plaats gaat vinden!
Optimistisch schreef Frans Schut ook nog dat de Gendtse bevolking massaal op B06 gaat stemmen!
Ik ben de eerste die hem zal feliciteren als het zover komt!
Immers, de woorden Lokaal, Liberaal & Sociaal staan symbool voor B06 op hun website
Waarom staat Democratie daar niet bij?
BERT GERRITSEN