Omroep Lingewaard

De winter is in aantocht…

Is de winter wel in aantocht? In onze herinnering is een echte winter al weer een paar jaar geleden. Ook dit jaar zijn de voortekenen van de winter niet echt positief. Maar onze voorbereiding op de winter is wel begonnen. Wij sluiten deuren en ramen om de kou buiten te houden en de temperatuur in huis kunnen we aanpassen. Buiten wordt de tuin winterklaar gemaakt. Gelukkig hoeven wij niet, zoals onze voorouders, voorraden aardappels aan te leggen en groenten te wecken en wordt er geen olie meer ingekocht of met kolen gesjouwd. Dus laat die winter maar komen.

Maar wat gebeurt er in de natuur, met de planten en dieren in de polder? Houden zij al rekening met de weersverandering en hoe reageren zij erop? Hoe bieden zij de naderende winter nu het hoofd? Wat gebeurt er met de bomen en planten? Verliezen deze allemaal hun bladeren? Hoe komen de dieren de winter door? Hoe komt de bever uit de polder de winter door? Waar blijven insecten en andere kleine diertjes? Waarom is er vogeltrek? Zijn de ganzen de enige gasten uit het hoge noorden?

Op zondag 19 november is er een excursie onder leiding van een natuurgids van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Vanaf 13.45 staat de koffie en thee of limonade klaar. De excursie begint om 14.00 uur vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin. We gaan de polder in voor een flinke wandeling. Onderweg hebben we oog voor alles wat leeft en probeert te overleven. We begroeten kramsvogels en koperwieken en genieten van de laatste paddenstoelen van het seizoen.

Tip: de juiste kleding, laarzen, verrekijker en fototoestel mee.
De tocht is niet geschikt voor minder validen.

Kosten inclusief kopje koffie/thee /limonade vooraf:  volwassenen € 6,- kinderen , € 3,-

Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179

www.lingewaardnatuurlijk.nl