Omroep Lingewaard

‘Orde van de Sprauwejagers’ uitgereikt aan ‘Tafeltje Dekje’…

Afgelopen zondag werd de orde van de Sprauwejagers uitgereikt aan de vrijwilligers van Stichting Tafel je dekje. De uitreiking van de orde van de Sprauwejagers gaat vergezeld van het bronzen sprauwejagersbeeldje.  Het beeldje werd uitgereikt aan Mart Berns van de Stichting ‘Tafeltje Dekje’ en is bedoeld voor alle medewerkers / vrijwilligers van deze stichting.

De reden om de orde en beeldje aan de vrijwilligers van Stichting Tafeltje Dekje uit te reiken is:
Dit jaar bestaat tafeltje dekje 40 jarig bestaan. In 1976 opgericht door directeur De Wals van bejaardentehuis St. Jozef te Gendt. Gestart in Gendt, en daarna uitgebreid naar Angeren en Doornenburg. Chauffeurs dienen elke dag -7 dagen per week- op tijd tussen 11.45 uur en 12.45 uur maaltijden te bezorgen. En bij verhindering zelf voor vervanging zorgen.

Bijzonder is –t.o.v. andere vrijwilligers- dat deze vrijwilligers zeven dagen per week paraat moeten zijn ook bij slecht weer regen, sneeuw etc.. En dat allemaal met eigen auto. Zeer Belangrijk dat dit gebeurt. Natuurlijk zorgen voor regelmatig eten en kort praatje als het kan, maar ook heel belangrijk in onze steeds vaker voorkomende “ik maatschappij ” dat er sociale controle plaats heeft van deze groep mensen m.b.t. fysieke of mentale tekortkomingen en eventuele  calamiteiten en het melden daarvan bij familie of organisatie.