Omroep Lingewaard

Bemmelse Dweildag wordt 30 jaar…

Het is feest in Bemmel: op 12 juni wordt de Bemmelse Dweildag voor de dertigste keer georganiseerd. De organisatie besteedt op verschillende manieren aandacht aan dit jubileum. Een van de nieuwe elementen aan de Dweildag is het foodtruckveld, waar meerdere foodtrucks de lekkerste gerechten bereiden voor het hongerige publiek. Daarnaast is het aantal deelnemers ongekend hoog: met nog twee maanden te gaan zitten zowel de wedstrijd- als de leutklasse vol en moet er zelfs een extra podium worden geplaatst.

De beste dweilorkesten uit binnen- en buitenland
Op 12 juni komen de allerbeste dweilorkesten uit binnen- en buitenland naar Bemmel. Onder andere de winnaars van 2007 tot en met 2015 zijn aanwezig tijdens de Dweildag. Naast deze toporkesten komen er ook drie dweilorkesten uit Frankrijk, Zwitserland en Zweden naar Bemmel. Zeker een aanrader om daar even te gaan kijken!

Kinderattracties
Uiteraard is dit jaar ook weer aan de kleinste dweilfans gedacht. In het vertrouwde Bloagenstruítje kunnen kinderen zich laten schminken, knuffelen met dieren, verse appelsap persen, verschillende oudhollandse spelletjes spelen en nog veel meer.

Vrijwilligers
De Bemmelse Dweildag valt en staat bij de vrijwilligers die bijvoorbeeld helpen opbouwen, schminken en orkesten aankondigen. Lijkt het u leuk om ook te helpen? Daar zijn we erg blij mee! Kijk voor meer informatie op www.dweildag.nl/vrijwilligers.

Nieuwe website
Alle informatie over de jubileumeditie van de Bemmelse Dweildag is te vinden op onze vernieuwde website: www.dweildag.nl.

Graag tot 12 juni!