Omroep Lingewaard

22e Bemmelloop op 3 mei

Zondag 3 mei organiseert b.o.d. De Sprinters haar 22ste Bemmelloop. Ook nu kan er weer gestart worden op 4 afstanden nl. de KidsRun, de 1,5 km, de 5 km of de 10 km. De KidsRun en de 1,5 km worden geheel afgewerkt op de 400 meterbaan op sportpark De Heister en de overige twee afstanden gaan over één hele ronde door het buitengebied van Bemmel.
Start en finish zijn bij het sportcomplex ‘De Heister’ achter het Over Betuwe College.
Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd. Elke afgelegde kilometer staat onderweg duidelijk aangegeven. Tijdens de loop zullen gekwalificeerde verkeersregelaars zorgen voor een veilig verloop van het evenement.
Om 10.00 uur wordt eerst gestart met de KidsRun en meteen daarna volgt 1,5 km. Deze beide afstanden staan open voor de jeugd tot 16 jaar. Voorafgaand aan deze jeugdlopen wordt er door de jeugdtrainers van de sportvereniging een gezamenlijke warming-up verzorgd om de kinderen een laatste voorbereiding te geven voor hun wedstrijd.
Om 10.30 uur gaan de mannen en vrouwen voor de langere afstanden van start. De 5 km start net buiten het sportpark en de 10 km vertrekt vanaf de 400 meterbaan. Vanaf sportpark De Heister gaan ze naar het buitengebied om via de Waaldijk en de Bemmelse Waard weer op het sportpark te finishen.
Het inschrijfbureau is vanaf 9.00 uur open en gevestigd sportpark ‘De Heister’. Tot een half uur voor de start kan er nog worden ingeschreven. Als u inschrijft via www.inschrijven.nl betaalt u t/m 15 jaar € 3,- en vanaf 16 jaar is dat € 7,-. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, maar dan wordt er €3,- extra in rekening gebracht. Vooraf inschrijven geeft ook het voordeel dat er op de dag zelf minder drukte is op het inschrijfbureau. Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid en ook EHBO is aanwezig.
Na afloop van de loop zijn de resultaten via Internet te raadplegen: www.boddesprinters.nl. of www.uitslagen.nl
Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij het trimloopsecretariaat, tel. 0481 – 462205 of op de website.