Omroep Lingewaard

70 jaar getrouwd! Het geheim? ……

Op 13 december 2016 is het bruidspaar van Harn-Stap uit Huissen 70 jaar getrouwd. Reden voor onze Burgemeester mevrouw Marianne Schuurmans-Wijdeven om op donderdag 8 december 2016 dit platinum bruidpaar te feliciteren met dit heugelijke feit.
Ook de pers gaf acte de présence.

De kamer in Sancta Maria in Huissen was bijna te klein voor het bonte gezelschap van fotografen, die allemaal “het mooiste plaatsje” wilde schieten.

En natuurlijk werden er herinneringen van vroeger opgehaald. Het grote geheim is volgens meneer Harn met één woord te omschrijven: “Echte liefde”!  Waarop mevrouw Harn-Stap aanvult: “Het is een kwestie van geven en nemen”. Wijsheden die allemaal wel bekend zijn, maar waaraan in het dagelijks leven gewoon aan gewerkt moet worden.

De hobby’s van meneer zijn momenteel tekenen en “een beetje rommelen”. Trots wijst meneer ook naar  het schilderij boven de bank dat hij heeft geborduurd! Nadat hij een hartinfarct had gekregen, vroeg zijn kleindochter een keer of opa wilde helpen met borduren. De reactie van opa was van alle tijden: “Kom nou, ik ben toch geen ……?” Mevrouw heeft vroeger veel gehandwerkt en voor de kinderen genaaid. Zij is altijd druk bezig geweest! Beiden hebben 20 jaar in Westervoort gewoond. Zij moesten vanwege medische omstandigheden verhuizen en wonen nu sinds 6 weken in Huissen. Een besluit waarvan zij achteraf geen spijt hebben gehad. Meneer en mevrouw zien er nog vitaal uit. Alhoewel meneer stelt dat hij wel wat vergeetachtig is. Er is geen speciale toverdrank, maar… een wijntje ‘s-avonds vindt meneer wel lekker. In het verleden heeft meneer ook zelf wijn gemaakt. Op de vraag waarom het huwelijk zo lang stand houdt, wordt spontaan door het bruidspaar geantwoord: “De liefde, echte liefde. Wij kunnen wel eens een keertje ruzie hebben, maar voor het slapen gaan geven wij elkaar altijd een kus “. Na het “fotomoment” werd het weer wat rustiger in de kamer en was er tijd voor een kopje koffie met wat lekkers en een rustig gesprek met de burgemeester.
Omroep Lingewaard wenst het echtpaar nog vele en vooral gezonde jaren!

Tekst: Hans Kleefman
Foto’s: Fons Sluiter

 

fs_bruidspaar-9375

fs_bruidspaar-9377

fs_bruidspaar-9384

fs_bruidspaar-9390

fs_bruidspaar-9405

fs_bruidspaar-9408

fs_bruidspaar-9410

fs_bruidspaar-9441

fs_bruidspaar-9454

fs_bruidspaar-9461

fs_bruidspaar-9462

fs_bruidspaar-9469