Omroep Lingewaard

A15 wordt definitief doorgetrokken naar A12

LINGEWAARD / A15 – Het Rijk en de provincie Gelderland zijn er over eens, de A15 wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Dat maakte minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu woensdagmiddag bekend. Met de doortrekking wordt de Rotterdamse haven verbonden met de Duitse grens. Ook wordt het overige wegennet tussen […]

Het bericht A15 wordt definitief doorgetrokken naar A12 verscheen eerst op 112Lingewaard.

LINGEWAARD / A15 – Het Rijk en de provincie Gelderland zijn er over eens, de A15 wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Dat maakte minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu woensdagmiddag bekend.

Met de doortrekking wordt de Rotterdamse haven verbonden met de Duitse grens. Ook wordt het overige wegennet tussen Arnhem en Nijmegen ontlast.

Knooppunt de Liemers
Het knooppunt tussen de A15 en de A12 bij Duiven en Zevenaar wordt knooppunt De Liemers genoemd. Dit is de naam van de streek waar de nieuwe weg doorheen loopt.

Nieuwe situatie
De A15 wordt vanaf knooppunt Ressen doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk krijgt extra rijstroken en de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen wordt verbreed.

Tijdelijke tolheffing
Het totale project inclusief maatregelen op het onderliggend wegennet kost circa 860 miljoen euro. De provincie Gelderland draagt hieraan zo’n 400 miljoen euro bij. Ongeveer een derde deel van de aanlegkosten wordt betaald uit tolgelden. De tolheffing is tijdelijk en stopt zodra het benodigde bedrag binnen is.

De werkzaamheden starten naar verwachting in 2019. De nieuwe weg gaat in de periode 2021-2023 open voor het verkeer.

Tekst: Rijksoverheid 


Het bericht A15 wordt definitief doorgetrokken naar A12 verscheen eerst op 112Lingewaard.