Omroep Lingewaard

Afsluitfeest OBC Elst fELSTival

Op donderdag 27 juni organiseerde de onderbouw van het OBC Elst ter afsluiting van het schooljaar in samenwerking met Kunsteducatie Nederland een feest met een culturele insteek.

Naast de leerlingen waren ook veel ouders aanwezig. De uitstekende weersomstandigheden hebben zeker bijgedragen tot de grote opkomst. Er waren o.a. workshops voor haarvlechten en tatoeëren. Op de aanwezige piano speelden enkele leerlingen klassieke en moderne muziekstukken. Tevens was er zgn. escape-room en waren er diverse kraampjes waar leerlingen etenswaren en drank verkochten.

Zoals gebruikelijk was weer de kraam waar broodjes hamburger verkocht werden de meest  bezochte, maar ook de verkoop van ijs was uitstekend (logisch bij een temperatuur van bijna 30°).

De opbrengt van de verkoop gaat volledig naar de Stichting Cambodia Dutch. Zij ondersteunen de bevolking van Cambodja middels verschillende grote en kleine projecten.

Het feest werd geopend met een spectaculaire salto vanaf het dak van het schoolgebouw. Een dankwoord en een grote bos bloemen waren er voor de zeer gewaardeerde maar vertrekkende conciërge. Ook aan de jeugd was gedacht, deze konden zich uitleven in het grote springkussen.

Onze fotograaf was aanwezig en maakte de bijgaande reportage.