Omroep Lingewaard

‘Avond vol lach- en leerstuipen’ in De Buitenpoort met cabaretier Renate Reijnders…

Voor het eerst in Huissen: een heus Humorcollege. De bekende cabaretière Renate Reijnders is de ‘juf’ op deze zowel hilarische als leerzame avond over lachen. Zorg dat je op donderdag 24 november a.s. in de ‘klas’ (= De Buitenpoort) zit!

,,Ieder mens heeft humor, niet alleen de grappenmakers’’, zegt Renate zelf. ,,Als je de humor van een situatie kunt inzien, helpt dat om deze te relativeren. Humor maakt het leven licht en leuk. Maar het gaat dieper: het verzacht leed, vermindert spanningen, is een sociaal smeermiddel en bovendien ontzettend gezond.’’ Zo, da’s alvast een eerste les van het Humorcollege.

Dat is cabaret, show en college tegelijk en leert je alles over humor. ,,Doel van de avond is niet alleen om je te laten lachen, maar ook om jouw eigen humorstijl te ontdekken en deze te leren inzetten in persoonlijke relaties’’, aldus de jolige ‘juf’. Recensies reppen van ‘een avond vol lach- en leerstuipen!’.

Renate is 43 en komt uit het Limburgse Beek. In 1997 studeerde ze af aan de theateropleiding in Arnhem en in 2000 won ze als cabaretduo Reijn en Goed het Leids Cabaret Festival. Tien jaar lang tourde ze met vijf verschillende programma’s langs schouwburgen en theaters in Nederland. Naast cabaretière is Renate Humortrainer in het bedrijfsleven (Jobtraining) en vaak te zien in tv-series, waaronder Gooische Vrouwen. Ook is ze columniste en (stem)acteur.

Nu maakt ze dus furore met het Humorcollege. Renate geeft een waarschuwing af: ,,Het is goed mogelijk dat je na het volgen van dit college grappiger wordt en dat mensen in jouw omgeving daar op reageren. Ze kunnen gaan glimlachen, gaan huilen van het lachen of je raar aankijken. Of ze kunnen juist niet van je afblijven, want humor maakt aantrekkelijk. Voor de gevolgen van deze gedragingen is Humorcollege niet aansprakelijk. Wel (mede) verantwoordelijk.’’ Zo’n college wil je echt wel volgen, dus hop naar De Buitenpoort op donderdag 24 november a.s. Foyer open 19:30 uur, aanvang show (inclusief Master of Ceremony) is 20:00 uur. Entree: €10. Kaarten (ook) verkrijgbaar via www.debuitenpoort.nl

renate-reijnders
Cabaretière Renate Reijnders won eerder het Leids Cabaret Festival en maakt nu furore met Humorcollege. Donderdag 24 november a.s. in De Buitenpoort