Omroep Lingewaard

Bestuur Lingewaard Energie is vernieuwd

Coöperatie Lingewaard Energie heeft een nieuw bestuur. Op de onlangs gehouden ledenvergadering zijn 3 nieuwe bestuursleden ingestemd. Samen met twee zittende bestuursleden is hiermee het bestuur van Lingewaard Energie weer op volle sterkte.

Afscheid

Met de installatie van de nieuwe bestuursleden neemt Lingewaard Energie ook afscheid van Paul Benders als voorzitter en bestuurder van het eerst uur. Paul blijft gelukkig betrokken als actief lid van Lingewaard Energie, bij o.a. het Energieloket dat Lingewaard Energie mede dankzij de inzet van Paul al jaren voor de gemeente succesvol uitvoert.

Frans van Herwijnen, ook bestuurder van het eerste uur, heeft ook afscheid genomen van het bestuur Lingewaard Energie. Mede dankzij de inzet van Frans is het drijvend Zonnepark Lingewaard gerealiseerd.

Citaat van aftredend voorzitter Paul Benders: “ Wat is er veel bereikt in de afgelopen zes jaar”. De initiatiefnemers die 7 jaar geleden Lingewaard Energie oprichtten, konden niet vermoeden wat er inmiddels allemaal is bereikt. Dit heeft alle stoutste dromen  overtroffen. Alle doelen gehaald!

Stoppen doen we echter niet. Het nieuwe bestuut zal het werk en de missie voortzetten, want er is nog veel te doen als het gaat om Lingewaard CO2 neutraal te krijgen.

Nieuwe bestuur

Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Edzo Oosterhuis Voorzitter

Ruud Vietor Penningmeester

Ko van den Beemt

Pieter Siekman

Geert Stinstra

 

Het nieuwe bestuur gaat volop door met de ambities van Lingewaard Energie. Met als doel onze mooie gemeente CO2 neutraal te krijgen. Dit bereiken we door het energieverbruik te verminderen en  de opwek van duurzame energie te vergroten.

Wat blijven we doen?

Er zijn tal van mogelijkheden groot en klein om het energieverbruik te verduurzamen zoals:

  • Isoleren van woningen en andere gebouwen
  • Plaatsen van zonnepanelen
  • Vervangen van gloeilampen door led lampen
  • Minder vlees eten
  • Verspilling tegen te gaan

 

Lingewaard Energie doet dit door allerlei activiteiten te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn het Energieloket, Thema-avonden, de Dag van de duurzaamheid, RRE projecten sinds kort het aanbieden van de EV-deelauto en werken we gezamenlijk aan projecten op het

gebied van energiebesparing voor woningen en huishoudens in Lingewaard. Daarnaast zijn we een belangrijke partner voor de gemeente voor het realiseren van haar duurzaamheiddoelstellingen. Heb je ideeën, sluit je dan bij ons aan. We werken graag samen met andere inwonersinitiatieven om met een zo groot mogelijk groep Lingewaard CO2 neutraal te krijgen.

Voor meer informatie:
www.lingewaardenergie.nl
Info@lingewaardenergie.nl
Edzo Oosterhuis 06-14160742