Omroep Lingewaard

Boekhandel de Toren uit Bemmel organiseert een vraaggesprek met Bettine Vriesekoop

Op 12 juni organiseert boekhandel De Toren van Bemmel een vraaggesprek met Bettine Vriesekoop  over haar recent verschenen boek ‘Het China-gevoel van Pearl S. Buck’. De auteur wordt  geïnterviewd door de filosofe Dascha Düring, gepromoveerd in de Chinese ethiek. 

Vriesekoop en Buck zijn twee bekende namen die niet direct met elkaar in verband gebracht zullen  worden. Bij Bettine Vriesekoop denken veel mensen misschien aan tafeltennis en de naam Pearl S.  Buck zal vooral bij oudere lezers herinneringen oproepen. Waarover de boeken van Buck precies  gingen, is waarschijnlijk weggezakt. Het boek van Bettine Vriesekoop laat zien dat Pearl Buck ons wel  een heel bijzonder beeld van China heeft nagelaten. 

Van tafeltennis-ster tot China-kenner 

Vriesekoop, vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, verbleef door haar sport vaak in China, het  tafeltennisland bij uitstek, en heeft het zo van binnenuit leren kennen. De Amerikaanse schrijfster  Pearl Buck groeide op in het China van de arme boeren, destijds in het westen nog een volstrekt  onbekende wereld. In 1932 ontving Buck de prestigieuze Pulitzerprijs voor haar boek ‘De Goede  Aarde’ en in 1938 kreeg ze als eerste Amerikaanse de Nobelprijs voor Literatuur. Vriesekoop, sinds  1996 schrijfster van boeken over China, raakte gefascineerd door het China dat Buck beschreef. 

Nu China allang niet meer het land van arme boeren is en het op alle mogelijke manieren de  aandacht op zich vestigt, is het interessant van binnenuit te ervaren hoe China was in de tijd dat de  jonge Pearl te midden van de boerenbevolking opgroeide. Vriesekoop weet met haar kennis van het  huidige China een boeiend beeld op te roepen van Pearl Buck en het China van haar tijd. 

Het interview 

Het interview vindt plaats in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel, zaterdag 12 juni om 15.00 uur 

In verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren verplicht. 

De toegang is € 2,50. Voor bezoekers met een in boekhandel De Toren van Bemmel gekocht  exemplaar van ‘Het China-gevoel van Pearl S. Buck’ is de toegang gratis.  

Reserveren en kaarten ophalen uitsluitend bij De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 in Bemmel.  Voor meer informatie: Lianne Duiven 06-24694369 

Win een boekenbon 

Hebt u nog een boek van Pearl S. Buck over China? De bezoeker met het oudste boek wint een  boekenbon van De Toren van Bemmel!