Omroep Lingewaard

Boekhandel Polman haalt Deon Meyer naar Bemmel…

Deon Meyer, de internationaal bekroonde thrillerauteur uit Zuid-Afrika, zal op zaterdag 17 juni zijn opwachting maken in de Theaterkerk Bemmel (een nieuwe toplocatie voor cultuur en theater!). Hij wordt geïnterviewd door Bart Luirink (met Engels als voertaal), leest voor uit zijn nieuwe roman ‘Koorts’ (in het Afrikaans) en zal na afloop signeren. Het bezoek vindt plaats in het kader van De Spannende Boeken Weken, georganiseerd door CPNB (Stichting Collectieve Propaganda Nederlandse Boek) van 9 t/m 25 juni.

De aanwezigheid van Deon Meyer in Bemmel valt – toevallig of niet – samen met de introductie van de nieuwe naam van Boekhandel Polman: De Toren van Bemmel. De officiële naamsverandering wordt op zaterdag 17 juni dus bijzonder én internationaal gevierd. En u kunt daarbij aanwezig zijn.
Achtergrondinfo: Deon Meyer, die door The Times ‘een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, schreef het geschenkboek bij De Weken van het Spannende Boek 2017: De Vrouw in de Blauwe Mantel (met het geliefde personage Bennie Griessel als onweerstaanbare antiheld).
Tijdens De Spannende Boeken Weken maakt Deon Meyer een tournee langs Nederlandse bibliotheken en boekhandels. Op zaterdag 17 juni komt hij naar de Theaterkerk. Boekhandel Polman is verheugd dat Bemmel als enige plaats in Gelderland deze internationale topauteur mag verwelkomen!

Programma zaterdag 17 juni Theaterkerk Bemmel (Markt 5, Bemmel, www.theaterkerkbemmel.nl):
• 11:15: Bezoekers zijn welkom. De bar en boekenkraam (met alle Deon Meyer-titels) zijn open.
• 12:00: Bart Luirink, veelzijdig journalist en Zuid-Afrika kenner, zal Deon Meyer interviewen met speciale aandacht voor opvallende maatschappelijke thema’s in Deons boeken en zijn kenmerkende manier van onderzoek doen (op de motor door Zuid-Afrika, wandelend door steden en townships).
• Tevens zal Deon Meyer voorlezen uit Koorts, zijn nieuwe (toekomst)roman.
• Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van boeken (het geschenkboek is gratis te ontvangen bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken).

Na afloop van dit programma is iedereen welkom in de Toren van Bemmel – Boekhandel met uitzicht! (Dorpsstraat 42, Bemmel) om het nieuwe logo en de huisstijl te bekijken. De boekhandel is natuurlijk ingericht in het teken van De Spannende Boeken Weken 2017. De thriller als vakantieboek staat centraal. Immers: ‘Je Vakantie begint met Boeken’. Ook is er koffie, thee en een Suid Afrikaanse lekkerny.
Kaarten voor deze bijzondere ontmoeting met Deon Meyer (entreeprijs 5 euro) zijn te verkrijgen in de boekhandel, Dorpsstraat 42 Bemmel of via email info@boekhandelpolman.nl en telefoon 0481-453145.
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door CPNB en de Theaterkerk Bemmel.

Over Boekhandel Polman en de huidige eigenaar Jan Vinck
Website Boekhandel Polman

Over Deon Meyer
In 2012 werd Meyers tweede thriller in de serie over inspecteur Bennie Griessel, 13 uur, door de VN Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. Het zorgde voor zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen. Deon Meyer heeft meerdere internationale prijzen gewonnen en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald. Eind mei verschijnt in Nederland zijn nieuwste boek, Koorts. De Zuid-Afrikaanse pers was al zeer lovend. ‘Dit is eenvoudig so fassinerend en spannend dat ek in koorsagtige ongeduld met bewende vingers gespook het om die bladsye vinnig genoeg om te blaai.’ (Deborah Steinmair in Rapport)

Artikel Volkskrant / Website Deon Meyer / Website Spannende Boeken Weken / Interview Hebban
Deon Meyer woont vlakbij Kaapstad. Hij is gek van motoren, muziek (van Mozart tot rock), lezen, koken en rugby.

Over Bart Luirink
Bart Luirink (1954) is journalist en schrijver. Hij werkte in Johannesburg als correspondent voor de NOS, VPRO en de VNU dagbladen. Van zijn hand verschenen onder meer Zingende Pijnbomen (1997, Mets & Schilt), Puur Goud (2010, Augustus) en Homoseksualiteit in Afrika (2015, Aspekt). Momenteel is hij als hoofdredacteur verbonden aan ZAM magazine, een platform van Afrikaanse vernieuwing.
ZAM Magazine / Blog Bart Luirink