Omroep Lingewaard

Buitenspeeldag in Huissen gaat samenwerking aan met GO project…

Op 12 juni kunnen kinderen uit Lingewaard lekker met elkaar buitenspelen en bewegen tijdens de Buitenspeeldag in Huissen. Dit jaar is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen de organisatie van dit evenement, Stichting Huessevents en het project GO!, Gezond Onderweg. 

De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) bestaat 15 jaar. Des te meer reden om er samen een spetterende dag van te maken. Gezien de gedeelde missie ‘een gezonde leefstijl bevorderen en overgewicht voorkomen’ sluit GO! aan bij dit evenement. GO!, Gezond Onderweg is in Lingewaard eind 2018 van start gegaan. Kinderen van 0 – 18 jaar die problemen hebben met overgewicht of obesitas kunnen zich aanmelden en worden twee jaar lang (gratis) gecoacht om zichzelf een gezonde leefstijl aan te leren. 

Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen en ouders kennismaken met GO!. Geheel in het thema ‘Jungle’ zijn er gezonde hapjes en beweegspelletjes te doen. Vragen kunnen gesteld worden aan de lokale coördinatoren en coaches van GO!, die aanwezig zullen zijn in de GO! stand. Let’s GO! Wild.

De Buitenspeeldag vindt plaats op de Markt in het centrum van Huissen op woensdag 12 juni van 13.00-17.00 uur. Voor 2,50 euro kunnen kinderen meedoen aan 20 leuke, gezonde en sportieve activiteiten.

Voor meer vragen of aanmeldingen voor GO kun je terecht bij:

Quint van de Ven Sport- & Cultuurcoach Stichting Welzijn Lingewaard: [email protected] of via: 06  13 96 65 36.