Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit drugspand in Gendt …

In opdracht van burgemeester Marianne Schuurmans is vandaag een bedrijfspand aan de Biezenkamp 23e in Gendt gesloten. Op dit adres werd op 20 november 2018 een hennepkwekerij aangetroffen. In dit bedrijfspand was in 2017 ook al een hennepkwekerij gevonden.

De sluiting valt onder de zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente Lingewaard die het mogelijk maakt om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer drugs wordt gevonden. Het bedrijfspand gaat voor drie maanden dicht.

Rust in omgeving terugbrengen
Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terug brengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. De duur van de sluiting heeft daarnaast tot doel eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving weg te nemen.

“Hennepkweek is levensgevaarlijk en strafbaar. Het is geen onschuldige hobby”, zegt burgemeester Schuurmans. “Een hennepkwekerij in een pand kan brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor collega-ondernemers in een dergelijk bedrijfsverzamelgebouw of andere mensen in de directe omgeving.. Ook is bij hennepteelt vaak georganiseerde criminaliteit betrokken”

Verdachte situaties melden
De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen. “ Meldingen van verdachte situaties zijn van het grootste belang. De politie kan na een tip aan de slag met het opsporen van de criminelen die achter de kwekerijen zitten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we de illegale hennepkweek met wortel en tak uitroeien.”