Omroep Lingewaard

Het carnaval is losgebarsten in Lingewaard…

Op zaterdagochtend was het Koakelnest vol met veren, want de sleuteloverdracht van de gemeente Lingewaard vond plaats in Bemmel. Prins Lucas op d’n Bok uut het Zwaonenest, prins Jan Willem de Buutegewone uut het Sprauwenest, prins Jochem de Kartrekker uut het Keujesgat, prins William du Verve uut het Baggergat en gastvrouw prinses Mirjam van het Festijn kwamen met al hun narren en narinnen naar de Theaterkerk. Vanaf daar gingen zij in optocht richting Maije (het beeld bij het Kinkelplein) en vervolgens naar ons feestpaleis De Roskam.

Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven startte traditiegetrouw met het uitreiken van de Orde van de Vlinder. Deze werden uitgereikt aan carnavalisten uit alle kernen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het carnaval. Elke hoogheid uit de gemeente had een optreden vanuit het dorp of stad meegenomen om aan het publiek op de bühne te laten zien.

Voordat de burgemeester haar ambtsketting af ging doen, reikte zij elke dorstlustige hoogheid de sleutel van hun nest uit.

Foto: Frank Lambertz