Omroep Lingewaard

Dag van de mantelzorg 9 november 

Het is belangrijk om mantelzorg te erkennen en de zorg die mantelzorgers geven te waarderen. Daarom organiseert het steunpunt mantelzorg SWL al ruim 10 jaar een speciale bijeenkomst voor Lingewaardse mantelzorgers.  Dit jaar op zaterdag 9 november vanaf 10.30 uur in het dorpshuis in Angeren.

Onder het genot van een kopje koffie/ thee en iets lekkers kan men andere mantelzorgers ontmoeten. Pretkok Leo zal de mantelzorgers bij binnenkomst ontvangen en tijdens het programma op verschillende manieren verrassen. De dag wordt officieel geopend door wethouder Aart Slob.

Dit jaar wordt er een extra invulling gegeven aan de dag. Samen met SNL (Senioren Netwerk Lingewaard) is er een lezing van Cor Veroude en informatiemarkt georganiseerd, rondom slimme, gemakkelijke toe te passen technische hulpmiddelen, die het mogelijk maken dat mensen langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen en mantelzorgers kunnen ondersteunen bij de zorg. Dit programmaonderdeel dat plaatsvindt van 11.15 uur tot 13.00 uur is toegankelijk voor iedereen die in Lingewaard woont. 

Voor mantelzorgers zijn er leuke workshops en rond 13.00 uur een lunch.

Bent u mantelzorger of wilt u deelnemen aan de lezing en informatiemarkt dan kunt u zich aanmelden bij SWL Meldpunt tel: 088-255 2555 of via meldpunt@swlingewaard.nl 

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lingewaard en St.MGZ