Omroep Lingewaard

 Damvereniging VBI gaat onderuit tegen Hijken

Voor de wedstrijd tegen Hijken DTC moest Damvereniging VBI twee coryfeeën missen. Alexander Baljakin en Guntis Valneris waren niet beschikbaar wegens World Cup wedstrijden in China.

Hijken, dat dit jaar zich dank zij zijn sponsor opnieuw kon versterken was op voorhand de huizenhoge favoriet  voor deze wedstrijd.
Emiel Leijser trapte als invaller af met verlies in een wedstrijd waarin hij alleen in de beginfase redelijk stond. Geert van Aalten had moeilijk spel tegen een op remise beluste tegenstander. Dat was dan ook de uitslag. Ook Jos Stokkel kwam na een spannende opening uiteindelijk niet verder dan een puntendeling. Dat de tweede invaller, Dirk Joosten, tegen oud-Nederlands kampioen Maarten Dolfing het niet kon bolwerken was niet verrassend. Die bouwde zijn voordeel langzamerhand uit. Gérard Jansen  kwam tot een gelijkwaardige remise. Jasper Lemmen probeerde met risicovol spel iets van de uitslag goed te maken. Zoals vaker leidde dit uiteindelijk tot een nederlaag. Wouter Ludwig kwam tegen oud-wereldkampioen Roel Boomstra niet goed uit de opening. Hij wist zich door een sterke verdediging  het vege lijf te redden. Joost Hendriksen kwam tot remise  in een partij waarin hij niet verder kwam dan een licht positioneel voordeel. Ook Johan Krajenbrink had het betere van het spel maar kon zijn goed verdedigende  tegenstander niet op de knieën krijgen. Fred de Koning kon zich onder de druk van zijn tegenstander uitwerken en sloot af met remise.

Uiteindelijk konden de Drenten met een 13-7 overwinning huiswaarts keren.