Omroep Lingewaard

De Fransse Eijkel – SUBTROPIQUE (cabaret) in de KiK

De Fransse Eijkel – SUBTROPIQUE (cabaret)

Op zaterdag 21 november staat De Fransse Eijkel in Theater De KiK met hun cabaretvoorstelling ‘SUBTROPIQUE’. Zij spelen deze voorstelling om 19:00 uur en daarna om 21:00 uur. Ook wordt deze voorstelling via een live stream uitgezonden. Door het aanschaffen van een V-ticket kunt u vanuit uw huiskamer de voorstelling mee kijken. V-tickets te koop via www.theaterdekik.nl.

SANNE FRANSSEN en CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG, oftewel DE FRANSSE EIJKEL, ontvingen in 2013 en 2014 beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018  waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling SUBTROPIQUE.

SUBTROPIQUE is een absurdistische en humorvolle cabaret performance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.

PERS OVER DE FRANSSE EIJKEL

 

THEATERKRANT
★★★★
” Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken De Fransse Eijkel een duo waar je meer van wilt zien. Een nieuwe originele stem binnen het kleinkunstveld.’’
THEATERPARADIJS
★★★★
” Ze gaan met zoveel energie van sketch naar sketch dat de voorstelling voorbij is voordat je er erg in hebt. Een groot compliment voor deze jonge makers!’’
MUSICALSITES
★★★★
” Verrassend, eigentijds en origineel.”
HET PAROOL
”Perfecte synchroniciteit in spel en spraak. ‘’
DAGBLAD VAN HET NOORDEN
‘’Dynamisch, gedisciplineerd en tot op de millimeter nauwkeurig vastgepind.’’